Vem är Malin Christins kända syster?
Vem är Malin Christins kända syster? - Foto: Instagram/Malin Christin

Malin Christin debuterar i Melodifestivalen – är syster till kända Mello-stjärnan

På lördag deltar Malin Christin för första gången i deltävling 4 av Melodifestivalen 2022. Men hur mycket vet du om artistens internationella framgångar, kända familj och destruktiva kärleksliv?


Under en längre tid har Malin Christin Johansson, 29, varit låtskrivare, men börjar nu mer och mer äntra artistskapet. 

Efter att ha släppt låten “Salt i såren” 2020 tillsammans med den stora singer-songwritern Myra Granberg, 27, har det gått som tåget för Malin Christin. Under 2021 släppte hon EP:n “Kär i kärleken” och singeln “Nånting fånigt” tillsammans med artisten Jakob Karlberg, 27.

Artisten från Brämhult utanför Borås ska delta i Melodifestivalen för första gången. Men hon är inte alls främmande inför tävlingen, då hon både skrivit musik som kommit ända till Eurovision Song Contest och har familj som deltagit flera gånger.

Men hur mycket vet du egentligen om Malin Christin?

Foto: Instagram/Malin Christin

Malin Christin deltar i Melodifestivalen 2022

Malin Christin kommer uppträda under den fjärde deltävling av Melodifestivalen under lördagskvällen. 

Bidraget heter “Synd om dig” och Malin Christin berättar för SVT att det är en ballad som handlar om att vara sårad och må dåligt, men att det egentligen är synd om personen som är elak. Artisten menar att det finns ett budskap om att ta tillbaka styrkan till sig själv och berättar att hon själv får självförtroende av låten och att den således betyder mycket för henne. 

Malin Christins låt var med i Eurovision

Även om Malin Christin är en nykomling på den svenska popscenen så har hon lång erfarenhet i musikbranschen. Hon har arbetat som låtskrivare för artister i såväl Europa som Asien och USA. 

Ett exempel på en låt som Malin Christin varit med och skrivit är “Je me casse”, som var Maltas bidrag i Eurovision Song Contest 2021 och framfördes av sångerskan Destiny Chukunyere,19. Bidraget tog sig ända till sjunde plats.

Wiktoria Johansson är Malin Christins syster

Det är inte lite stjärnglans i familjen Johansson. Malin Christin kommer nämligen gå i sina lillasysters fotspår när hon träder in på melloscenen. 

Malin Christins syster är ingen mindre än den framgångsrika artisten Wiktoria Johansson, 25, som deltagit i Melodifestivalen hela tre gånger. Hon har deltagit med bidragen “Save me”, “As I Lay Me Down” och “Not With Me” som alla har tagit sig direkt till final.

Foto: Stella Pictures

Har Malin Christin någon partner?

Av Malin Christins sociala medier att döma har hon för närvarande ingen partner och hon bor ensam i lägenheten i Nacka. I podcasten “Singelrådet” som drivs av duon Emilie Roslund, 34, och Matilda Berggren, 35, berättade Malin Christin 2021 att hon är singel och att hon tidigare levde i en destruktiv relation.

Foto: Instagram/Malin Christine

I en intervju med Elle berättar artisten att hennes ex var manipulativ och försökte få henne att inte lita på sin egen magkänsla. Uppbrottet fick dock inte något utrymme i den senaste EP:n “Kär i kärleken” säger hon i intervjun:

– Jag har inte tagit med något från den relationen i det här albumet, han förtjänar ingen låt, haha! Men jag tror absolut att det kommer komma längre fram, det var inte länge sedan den här relationen tog slut. Så jag behöver nog lite avstånd. 

Även om artisten dejtar lite berättar hon i podcasten “Popmuzik Popcast” att hon är väldigt pessimistisk när det kommer till kärlek. Hon tycker det är fint när folk blir kära och bortser från varandras tillkortakommanden, men har själv svårt att inte leta efter fel.

Hur mycket tjänar Malin Christin?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade Malin Christin en fastställd förvärvsinkomst på 37 900 kronor 2020. 

Hon är även ordförande för bolaget Maline Music AB som omsatte 168 000 kronor 2021.

Vad heter Malin Christin på Instagram?

Du hittar Malin Christin under namnet @malinchristinmusic på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Trädgårdstider"-profilens Instagram plötsligt borta

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Zara Larssons konsert hotas av väderkaos

Zara Larssons konsert i Dubai på torsdagskvällen hotas av väderkaos. Staden har de senaste dagarna drabbats av regnoväder och massiva översvämningar, flygplatsen och skolorna är stängda och befolkningen uppmanas att hålla sig inomhus.

Angelina Jolie och Brad Pitt har sex barn – så lever de i dag

De världskända profilerna Angelina Jolie och Brad Pitt har många barn. Men vilka är de egentligen och hur ser de ut idag? Nyheter24 reder ut vilka Jolie-Pitt-barnen är idag.

KG Hammar romandebuterar

2 timmar sedan
KG Hammar romandebuterar i höst. "Den längsta resan" ges ut i september och handlar om Dag Hammarskjölds sista flygresa – den som skulle kosta honom livet.

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

2 timmar sedan
Två svenskar spelar huvudrollen i Finlands största inhemska biosuccé på 2020-talet. Nästan en halv miljon har sett "Stormskärs Maja", som nu kommer till Sverige. Det är svårt att ta in. Det är inte klokt, säger Amanda Jansson.