Stockholm

Kaos i Laila Bagges kommentarsfält efter sonens fight

Laila Bagge rasar mot följarna som är kritiska mot sonens val av sport.
Laila Bagge rasar mot följarna som är kritiska mot sonens val av sport. Foto: Stella Pictures

Laila Bagges 18-åriga son Liam Pitts debut som MMA-fighter har fått följare att rasa i kommentarsfältet på Instagram. De går till attack mot Lailas föräldraskap och anklagar henne för att uppmuntra sonen till våld.


Läs mer

I helgen debuterade Laila Bagges 18-åriga son Liam Pitts som MMA-fighter. I publiken satt mamma Laila och hennes pojkvän Korosh Kananian för att stötta Liam. 

Efter en hård match kammade Liam hem segern, och Laila Bagge var inte sen med att hylla sonen i flera händelser och inlägg på Instagram. 

“Jag älskar ditt mod, ditt driv och din fuck u attityd till dom som inte tror på dig och som försöker sänka dig”, skriver Laila om sonens kamp i den tuffa branschen.

Storbråk i Laila Bagges kommentarsfält

I kommentarsfältet till inlägget gratuleras och lyckoönskas Liam Pitts av ett flertal personer, däribland Mia Parnevik, Elin Härkönen och Daniel Paris. Men det är långt ifrån alla som är positivt inställda till hans val av sysselsättning, eller till Laila Bagges hyllning. 

“Jag hade varit så orolig om det var min son. Alldeles för våldsam sport”, skriver en följare.

“Hur kan man på riktigt tycka att det är ok att spöa på varandra i en bur?! Skulle så gärna vilja ha ett svar på det. Även fast det är på lika villkor”, skriver en annan.

“Att man ens kan titta på eländet och dessutom använda hejarop. Övergår mitt förstånd.”, stämmer en tredje in. 

Men det är när en följare kommenterar: “Helt enkelt vidrigt att unga pojkar, med stöd av mödrar, vill slåss” som Laila Bagge får nog och ryter ifrån ordentligt. 

Laila Bagges svar på anklagelserna: “Är så förbannat trött”

Laila Bagge menar att flera sporter är riskabla och rasar över att bli kritiserad som mamma:

“Det är vidrigt att du inte kan acceptera en sport som är en av dom största sporterna! Det finns risker i alla sporter, ishockey, ridning bla där det både förekommer dödsfall och hjärnskador. Att du försöker läxa upp mig som mamma är helt oacceptabelt, varför blev detta en fråga om mödrar? Vart står du någonstans när det gäller pappor? Är så förbannat trött på kvinnor som dömmer andra kvinnors mödraskap. Varför ifrågasätter du inte hans pappa? Hur ofta hör du andra pappor klaga öppet på andra pappor?”, skriver hon.

Foto: Instagram/Laila bagge

Laila Bagge menar även att det är mer skadligt när barn inte blir stöttade av sina föräldrar än att de drar på sig fysisk skada från sporten:

“Du får helt enkelt lita på att jag vet vad som är bäst för min egen son. Om du inte fattar skadan man orsakar för sitt barn om man inte supportar som förälder får stå för dig. Den skadan är bra mycket större för psyket än att få en smäll! Jag kommer alltid finnas där för mina barn när det gäller att följa sina drömmar punkt slut!”, fortsätter hon.

Laila Bagge: “Han skulle behöva vara olycklig för resten av sitt liv”

Men bråket slutar inte där. Den upprörda följaren hävdar fortsättningsvis att kampsporten inte går att försvara som andra riskfyllda sporter: 

“Beklagar, men MMA kan jag aldrig acceptera som ”sport!” Skrev ”mödrar” eftersom det var du som lade upp detta! Skador finns i alla fritidsaktiviteter. Skillnaden är att i MMA och boxning går det ut på att skada. Det ska vi inte accepterar i vårt samhälle. Allt för lågt stående aktivitet för din son enligt min uppfattning och många andras.”, lyder kommentaren. 

Laila Bagge är inte sen med att fortsätta ge svar på tal :

“så du menar på riktigt att du tror att han skulle må bättre av att ha föräldrar som inte supportrar hans dröm

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.