Tittarna anklagar "Sveriges Mästerkock" för bristande hygien
Tittarna anklagar "Sveriges Mästerkock" för bristande hygien - Foto: TV4/Gabriel Liljevall

Detaljen i sveriges mästerkock – därför äcklas tittarna

På Facebooksidan för "Sveriges Mästerkock" möter programmet en storm av hård kritik. Tittarna menar att de blir rentav äcklade av vad de ser...


I “Sveriges Mästerkock” tävlar deltagarna om ett kokbokskontrakt och en prissumma på en kvarts miljon kronor. Juryn, bestående av Markus Aujalay, Tom Sjöstedt och Mischa Billing, ska utse vem av amatörkockarna som kommer bli Sveriges Mästerkock 2022. 

Den tolfte säsongen av programmet har hittills bjudit på tio fullspäckade avsnitt, med såväl fin plockmat till filmpremiärer som pizzabakande.

Tittarna verkar för det mesta nöjda med säsongen, men det är en sak de reagerat på som får dem att fullständigt gå i taket…

Foto: TV4/Gabriel Liljevall

Upprörda tittare: “Man mister aptiten”

På Facebooksidan för programmet delar Sveriges Mästerkock klipp från avsnitten. I kommentarsfälten ger tittarna sina synpunkter och diskuterar händelseförloppen i tävlingen. Men på senaste har en alldeles särskild typ av kommentar totalt tagit över sidan. 

Det tittarna är fullkomligt rasande över är de långhåriga deltagarna.

Foto: TV4/Gabriel Liljevall

Amatörkockarna som deltar i tävlingen har nämligen alla utsläppta hår och varken hårnät eller andra hygienprodukter – vilket visar sig väcka ett otroligt starkt äckel hos många. Några exempel bland de otaliga provocerade kommentarerna låter såhär:

“Man mister aptiten, trots att man inte själv ska äta, av allt det långa hår som hänger över maten”,

“Jag bara väntar på att någon av jurymedlemmarna får ett långt hårstrå i munnen!”, 

“Konstigt att domarna, som är så kritiska, godkänner tjejernas långa fritt svävande hår över maten”.

Sveriges Mästerkock bemöter kritiken

Även om hår-detaljen verkar väcka mest känslor är det inte bara det tittarna är kritiska över. Många upprörda kritiker menar även att programmet brister i hygien på flera punkter. Flera ifrågasätter även nagellack, lösnaglar och smycken i programmet.

En talesperson från programmet har svarat på kritiken i kommentarsfältet:

“I och med att matlagningen i programmet sker i studiomiljö så finns inte samma restriktioner kring renlighet och hygien som i ett restaurangkök. Deltagarna väljer själva på vilket sätt de vill klä och utsmycka sig – och alla som smakar på maten är givetvis medvetna om detta”.

När tittarna inte är nöjda med svaret hänvisar talespersonen till att de självklart har rätt till sina åsikter, och förmedlar att hen har fört kritiken vidare. 

Sveriges Mästerkock sänds på onsdagar klockan 20:00 på TV4 Play och TV4. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Amanda Jansson om succén: "Svårt att ta in"

Mede duckar Israelfrågan: "Kan inte uttala mig"

2 timmar sedan
Artistavhoppen, demonstrationerna och protesterna är många. Men Petra Mede svarar inte på om Israel bör vara med i Eurovision Song Contest i Malmö eller inte. EBU tar beslutet, säger programledaren.

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

idag 02:30
Filmskaparen Martin Scorsese ska enligt uppgifter till Variety arbeta på en Frank Sinatra-biografi med sin mångårige samarbetspartner Leonardo DiCaprio i huvudrollen.

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!