Lars-Åke Fransson tillsammans med fästmön Linda Hammar på premiären av Tårtgeneralen.
Lars-Åke Fransson tillsammans med fästmön Linda Hammar på premiären av Tårtgeneralen. - Foto: Janerik Henriksson/TT

"Välkommen till Köping"-profilen Lars-Åke Fransson är död

​Tv-profilen Lars-Åke Fransson är död. Han och fästmön Linda Hammar har blivit en självklara del i dokumentärserien om gänget från Köping, där de båda har blivit populära hos svenska folket.


Köping”-profilen Lars-Åke Fransson är död. Han blev 66 år gammal och avled efter en tids sjukdom. Efter lämnar han sig sina syskon och fästmön Linda Hammar, 49, med familj. 

– Det är med sorg vi måste berätta att Lars-Åke, Lindas fästman, har gått bort efter en tids sjukdom. Saknaden är stor. Våra tankar går till hans familj och vänner. Nu ska vi ta hand om varandra och vårda minnet av Lars-Åke. Vi ber om att få bearbeta detta och sörja ifred, hälsar familjen Hammar via Lindas lillebror Filip Hammar, enligt Aftonbladet. 

Lars-Åke Fransson har avlidit – "Välkommen till Köping" fortsätter sändas

Lars-Åke Fransson blev snabbt ett välkänt och populärt namn bland tittarna efter sin medverkan i “En annan del av köping” på TV4 och därefter “Välkommen till Köping” i Kanal 5. Lars-Åke Fransson och Linda Hammar blev ett par 2010 och förlovade sig ungefär ett år senare, och tittarna har fått följa deras kärlekssaga i dokumentärserien. 

Den andra säsongen av "Välkommen till Köping" hade premiär i början av året. Kanalen meddelar att man kommer att sända det inspelade materialet med Lars-Åke Fransson, trots hans tragiska bortgång. 

– Vi har varit i kontakt med Lars-Åkes familj och närmaste och det är deras önskan att vi även i fortsättningen visar det material som finns inspelat med honom och hans vänner, säger Anders Kilander, pressansvarig för ”Välkommen till Köping” på Kanal 5 och Discovery+, enligt Aftonbladet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!