Shevin Urgun har fått motta hård kritik efter de senaste avsnitten av Robinson.
Shevin Urgun har fått motta hård kritik efter de senaste avsnitten av Robinson. - Foto: Patricia Recourt/TV4

Kaos i Robinson-Shevins kommentarsfält – nu ryter Hayes ifrån

Tittarna rasar på Shevin Urgun i kommentarsfältet efter de senaste avsnitten av Robinson. Nu rycker motståndaren Hayes Jemide ut till Shevins försvar.


Efter de senaste avsnitten av Robinson står det verkligen klart att det inte är några enkla utmaningar som deltagarna i årets upplaga av tävlingen ställs inför. De har inte bara tampats med svårigheterna som hunger, överlevnadsutmaningar och ansträngande tävlingar erbjuder, utan det är mer trubbel än så. 

Inte minst på grund av det plötsliga utbrottet av covid-19 i lag Syd, som tvingade alla deltagare att avbryta tävlingen – förutom Filip Johansson och Hanna Bergwall som försattes i karantän. 

Men även om pandemins påverkan på Robinson har väckt starka reaktioner bland både deltagare och tittare, så verkar de sociala svårigheterna bland de tävlande nästan röra upp ännu mer känslor. 

Robinson-Joel säger ifrån om Shevins hårda ton

Robinson handlar trots allt inte enbart om överlevnad och tävlingar, utan är även ett socialt spel med traditionsenliga pakter och grupperingar. 

Någon som har hamnat lite utanför den övriga gruppen är Joel Häggblom, som i programmet beskriver hur han inte riktigt känner sig som en del av laget. De övriga deltagarna i lag Nord verkar onekligen betrakta honom som en svag länk då rösterna skulle läggas på honom om han inte hade lyckats få en immunitet. 

Foto: Patricia Recourt/TV4

En lagmedlem som Joel anser är lite särskilt hård mot honom är Shevin Urgun. I programmet konfronterar han henne om hennes hårda ton, varpå hon svarar att det inte är personligt och handlar om att hon har spelat basket.

Därför rasar tittarna på Robinson-Shevin

Lag Nords beteende mot Joel Häggblom har väckt starka reaktioner bland tittarna. I Shevin Urguns kommentarsfält flockas kritiska kommentarer som ifrågasätter hur hon och lagkamraterna behandlade Joel i programmet. 

“Tycker det är synd att du och Jessica har så tråkig attityd mot Joel!”, skriver en upprörd tittare.

Foto: Patricia Recourt/TV4

“Vad håller du på med? Tror du tappat alla tittarnas respekt. Pinsamt”, skriver en annan. 

“Vuxenmobbning och utfrysning på bästa sändningstid.”, menar en tredje.

Kritiken har fått både med- och mothåll i kommentarsfältet, och en person som rycker ut till Shevins försvar är en aningen oväntad sådan…

Robinson-Hayes ryter ifrån – efter anklagelser om mobbning

I diskussionen i Shevin Urguns kommentarsfält deltar nämligen Robinson-veteranen Hayes Jemide, som tävlat i gränslandet och nu i lag Öst, mycket aktivt. När en kritiker menar att Shevin utsatt Joel för mobbning skriver Hayes:

“Och var håller du på med just nu, vad ger dig rätten att skriva som du gör……!"

Och det slutar inte där. Under flera kritiska kommentarer svarar Hayes och försvarar Shevin.

“Kan du inte skriva vad du heter på riktigt. Och ingen profilbild eller fegis…”, skriver han bland annat.

Robinson-Shevin om kritiken: "Näthat"

Flera andra deltagare har också försvarat Shevin Urgun på sociala medier. Lagkamraten Peter Szabo har bland annat lagt ut en text i sina händelser på Instagram där han skriver att både Shevin och Jessica Jonasson har blivit utsatta för näthat. 

Foto: Instagram/Peter Szabo

Shevin själv skriver i en händelse: “Vill bara tacka er alla för ert fina stöd det betyder väldigt mycket för mig. Kärlek #nejtillnäthat”.

Hon har också lagt ut ett inlägg med en bild från programmet, där hon hyllar sig själv i bildtexten.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!