Jessica Jonasson kom på andra plats i Robinson 2022.
Jessica Jonasson kom på andra plats i Robinson 2022. - Foto: TV4

Därför skippade Robinson-Jessica pizzan efter förlusten: “Besviken”

Under söndagskvällen avgjordes Robinson 2022. Vinnaren blev Filip Johansson och Jessica Jonasson snubblade på målsnöret. Nu berättar hon för Nyheter24 vad hon gjorde efter finalen.


Jessica Jonasson har sannerligen gjort en lång och händelserik resa i Robinson 2022. Som en del av startsexan i lag Nord har hon synts i tv-rutan från början till slut.

I det rafflande finalavsnittet lyckas Jessica besegra både Filip Johansson och Henrik Appelberg när hon lyckas få sitt snöre att gå sönder först i eld-tävlingen, men när hon möter Filip i en sista final-planka är det Filip som segrar. 

Så kändes förlusten för Robinson-Jessica

Men hur kändes det för Jessica Jonasson att snuvas på vinstpengarna och Robinsonstatyetten när hon var så nära en vinst? Det har Nyheter24 tagit reda på i en intervju.  

Foto: TV4

Jessica berättar att det första hon gjorde efter förlusten var att ringa hem och berätta för sina närmsta hur mycket hon uppskattar att ha dem i sitt liv. 

– Pizzan jag fått att äta han kallna då jag verkligen ville ringa hem, säger Jessica. 

Trots förlusten är Jessica stolt över sin egen insats och anser att Filip är en värdig vinnare. Men lite surt är det allt ändå. 

– Jag är väl mest lite besviken att jag inte kunde gå hela vägen och vinna för alla dem som trott på mig. Framför allt mina barn.

Så är relationen mellan Jessica och Hanna efter Robinson

I programmet har Jessica Jonasson varit tight med lagkamraterna Shevin Urgun och Peter Szabo från dag ett. Men senare syns hon även umgås en hel del med tillskotten till lag Nord: Desirée Renfors, Filip Johansson och Hanna Bergwall.  

När slutet av tävlingen nalkades blev det dock mycket dramatiskt när de kvarvarande deltagarna bestämde sig för att rösta ut Hanna i det stundande örådet. Av programmet att döma såg Jessica drivande ut i den agendan och Hanna blev mycket ledsen över de andra deltagarnas beslut.

Foto: TV4

Det verkar dock inte ha satt käppar i hjulen för Jessicas och Hannas vänskap utanför Robinson. På frågan om vilka hon umgås mest med idag svarar Jessica:

– Många! Men de jag pratar med i princip dagligen är Peter, Hanna, Shevin och Henrik.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!