Prinsessan Madeleine och Chris O Neill
Prinsessan Madeleine fyller 40. Något som givetvis kommer att firas ordentligt. - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild

Så kommer prinsessan Madeleine att fira sin 40-års dag

Prinsessan Madeleine fyller 40 år! Men hur ska hon egentligen firas och uppvaktas av familj och vänner? Jo, det blir både båtfest och nöjespark...


Den 10 juni fyller prinsessan Madeleine hela 40 år. Hon föddes på Drottningholms slott 1982, och är drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf tredje barn. 

Sedan hösten 2018 bor prinsessan Madeleine i Florida tillsammans med maken Chris O' Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Prinsessan Madeleine med maken Chris O' Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Bildkälla: Erik Simander/TT Bild

Prinsessan Madeleine besöker fortfarande Sverige då och då. Men den som hade hoppats att prinsessan skulle fira på själva födelsedagen med kungafamiljen på svensk mark blir nog besviken. 

Madeleine kommer inte till Sverige igen förrän i slutet av juni. Först då kommer hon att firas av mamma, pappa och syskon, skriver Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine fyller 40 den 10 juni. Bildkälla: Linda Broström/Kungl.Hovstaterna/TT Bild

Så kommer prinsessan Madeleine att fira sin 40-års dag 

Under sina tonår kallades prinsessan Madeleine för partyprinsessan, och hon trivdes som fisken i vattnet kring inneställena på Stureplan. Men de vilda åren är nu förbi.

Så hur kommer själva födelsedagen att firas för prinsessan Madeleine?

Margareta Thorgren är informationschef på Hovet och för Svensk Dam berättar hon vad Madeleine planerar. 

– Prinsessan Madeleine är inte i Sverige. Hon kommer att fira sin födelsedag i USA, säger Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Men när prinsessan Madeleine väl kommer hem till Sverige så väntar större festligheter. Enligt Svensk Dam så blir det då både båtfest med middag i Stockholms skärgård och ett besök på Gröna Lund. 

Då kommer även prinsessans mamma drottning Silvia att hålla ett tal till sin dotter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".