Här är den vågade gåvan till kungen
Här är den vågade gåvan till kungen - Foto: michaelbjorklundchef / Instagram & Mikael Fritzon / TT

Robinsonvinnarens snuskiga present till Kungen

Robinsonvinnaren överräckte en något "vågad" gåva till kungen och Finlands president i samband med firandet av Ålands firande av hundraårigt-självstyre.


Under torsdagen befann sig kung Carl Gustaf och drottning Silvia på Åland i sällskap av Finlands president Sauli Niinistö med anledning av att Åland firar hundraår av självstyre.

Kungaparet och den finska presidenten gjorde ett stopp på den åländska restaurangen "Smakbyn" som drivs av krögaren Michael Björklund  i Sverige även känd för Robinson-vinsten 2020, rapporterar Expressen.

I flera dagar hade maten förberetts inför den stora gästlistan om 140 gäster – och särskilt speciellt blev det när kungaparet kom på visit.

Robinsonvinnarens vågade gest till kungen: "Kvalité från Åland"

I samband med finbesöket passade Michael även på att överräcka en något "vågad" gåva till kungen – ett par svarta kalsonger "av riktig kvalité från Åland" från det egna märket.

– De här kalsongerna som jag har gjort är kalsonger för kockar och idrottsmän. Det händer när man jobbar i kök att man får skavsår mellan låren och det är inte så skönt. Så de här är utformade så att man inte får det, så absolut skulle han ha ett sånt här världsmärke som ”Björklunds kalsonger”, säger Michael Björklund till tidningen.

Flamingomotiv och gröna boxerkalsonger

Bland motiven från det egna märket finns exempelvis ett par illgröna kalsonger, men även ett par rosa med flamingos på – något krögarens fru önskar att Michael hade överlämnat till kungen, skriver Expressen.

– Jag gav ett par svarta, standard, det fungerar alltid, säger Michael Björklund.

Michael Björklund med färggranna flamingo-boxers. Foto: michaelbjorklundchef/Instagram

Även Niinistö blev några kalsonger rikare.

– Om de badar bastu någon gång tillsammans så har de ett par riktiga kalsonger, säger Michael.

Förutom den spexiga gåvan tycks den fina påhälsningen åtnjutit en god lunch hos krögaren.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

2 timmar sedan
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

idag 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.