Petter Stordalen med sin dotter Emilie
Här är allt du vill veta om Petter Stordalens dotter Emilie Anker Stordalen. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Allt du vill veta om Petter Stordalens dotter Emilie Stordalen

​På fredag gästar Petter Stordalen programmet Tilde på TV4. Med sig har han dottern Emilie Anker Stordalen. Här är allt du vill veta om Emilies jobb, hennes pojkvän Jens Bredberg, möhippan, det inställda bröllopet, pengarna, arvet och vem som egentligen är Emilies mamma.


Vem är Emilie Stordalens mamma?

Emilie Anker Stordalen föddes i Oslo den 12 februari 1992. I år fyllde hon 30, vilket firades i London.

Emilie Stordalen är dotter till Petter Stordalen och Ingrid Stordalen. 

Petter och Ingrid var gifta i 17 år och fick tre barn tillsammans: Emilie, Jakob och Henrik Stordalen

Petter Stordalen med barnen Jakob, Henrik och Emilie. Bildkälla: Bjørn Sigurdsøn/NTB/TT Bild

Efter att Petter och Ingrid skilde sig så har de varit fortsatt goda vänner, och Ingrid har även klickat med Petter Stordalens tidigare fru Gunhild Stordalen.

Petter och Ingrid Stordalen på en väns bröllop i augusti 2002. Bildkälla: Knut Fjeldstad/NTB/TT Bild

Vad har Emilie Stordalen för jobb?

Emilie Stordalen är en av Petter Stordalens arvtagare och marknadschef på Nordic Choice. År 2018 så skrev Petter över sitt bolag Strawberry Holdings AS på sina tre barn Emilie, Henrik och Jakob, något som DI rapporterade om då. 

Bolaget var då värt 26 miljarder kronor. Petter behöll dock 0,01 procent av bolaget.

Petter Stordalen, Gunhild Stordalen, Emilie Stordalen och Jens Bredberg på Clarion Hotel The Hub i Oslo. Bildkälla: Håkon Mosvold Larsen/NTB scanpix/TT Bild

Emilie Stordalens förmögenhet – så mycket pengar har hon

Emilie och hennes bröder har rätt så bra med pengar om vi säger så. Norska Dagens Næringsliv avslöjade för tre år sedan att de hade 629 miljoner kronor var i förmögenhet. En summa som förmodligen bara har växt sedan dess...

Emilie Stordalen på Elles sommarfest i Oslo. Bildkälla: Stella Pictures

Vem är Emilie Stordalens pojkvän Jens Bredberg?

Emilie Stordalen är tillsammans med sin svenske pojkvän Jens Bredberg, 38. De träffades för första gången för 10 år sedan på Petter Stordalens hotell The Thief i Oslo. Där extraknäckte Emilie under sommaren. Jens kommer ursprungligen från Alingsås, men har bott i Norge i 14 år.

Jens Bredberg är musiker och för den nyfikna finns flera av hans låtar som "Du finns alltid där" och "Vi visste" på Spotify.

Utöver musiken så jobbar Jens också som marknadschef på just hotellet The Thief där han och Emilie träffades för första gången.

– Det är liten kliché att jag hittade mig en inom företaget, sa Emilie Stordalen till VG.

Paret bor ihop i Norge, men på Emilies Instagram ser vi ofta bilder från parets resor till Sverige. Då rattar Jens parets pråliga Bentley längs de svenska vägarna.

Emilie Stordalen och pojkvännen Jens Bredberg på event i Oslo den 30 april 2022. Bildkälla: Terje Pedersen/NTB/TT Bild

Så friade Jens Bredberg till Emilie Stordalen

Jens friade till Emilie den 16 juli 2020 i Gamla Hellesund.

"Världens bästa morgon, jag älskar dig för alltid", skrev Emilie lyckligt på Instagram.

Paret planerade att gifta sig i december 2021 på Copperhill Mountain i Åre. I oktober förra året hade Emilie Stordalen en påkostad möhippa i Stockholm. 

Tillsammans med sina vänner osäkrade hon nattklubbsmeckat Stureplan och det var klackarna i taket natten lång. Bokstavligen – för  Emilie dansade nämligen sönder sina Manolo Blahnik-skor för drygt 10 000 kronor.

Därför ställde Emilie och Jens Bredberg in sitt bröllop

Men något bröllop blev det dessvärre inte för Emilie och Jens Bredberg. Corona kom i vägen.

"Så nära. Igår tog jag och Jens beslutet att skjuta upp vårt bröllop. Det är inte på något sätt synd om oss. Samhället betalar stora kostnader för pandemin, och i det sammanhanget är inte ett bröllop viktigt", skrev Emilie på Instagram.

"Gifta ska vi bli, men nu är det andra saker som är viktigare", avslutade hon sitt inlägg.

Vad heter Emilie Stordalen på Instagram?

På Instagram har Emilie över 40 000 följare, och hon lägger ofta upp inspirerande bilder från sitt otroligt glamorösa liv med shopping och spännande resor. Emilie hyllas ofta av följarna för sina väl sammansatta outfits med kläder från stora modehus som franska Chanel och Dior eller italienska Prada. 

Emilie reser även otroligt mycket i sitt jobb, och visar gärna glimtar från vackra hotell och resmål världen över. På Instagram heter hon kort och gott emiliestordalen.

Petter och Emilie Stordalen. Bildkälla: Stella Pictures.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!