Isabella Löwengrip berättar nu om den mardrömslika upplevelsen i grottan.
Isabella Löwengrip berättar nu om den mardrömslika upplevelsen i grottan. - Foto: Christine Olsson/Lisa Arfwidson/SvD/TT

Isabella Löwengrips olagliga simtur – i livsfarliga grottan: “Dödsångest”

På semesterorten tog sig Isabella Löwengrip och Paul Sundvik ut till en grotta, mitt i havet. De simmade in i grottan – ovetandes om att det är olagligt på grund av livsfaran. Nu berättar Isabella om den hemska och farliga upplevelsen i sin blogg.


Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 31, har efter skilsmässan från Odd Spångberg, 33, genomgått tuffa perioder av psykisk ohälsa. Från äktenskapet har exparet barnen Gillis, 9, och Sally, 6. 

Lyckan vände dock för Isabella Löwengrip förra året på romantikfronten och hon fann kärleken i den 54-årige fotografen Paul Sundvik.

Bloggaren har dock, trots kärlekslyckan, fortfarande mått dåligt och haft katastroftankar att någonting ska hända familjen. Det kan du läsa mer om här. Nu har Isabellas fruktan nästan blivit sann då hon och Paul, på semestern, råkat ut för en hemsk upplevelse som hade kunnat sluta mycket illa.

Isabella Löwengrip och Paul Sundvik blev fast i havsgrotta: "Trauma..."

Sedan några dagar tillbaka befinner sig Isabella Löwengrip och partnern Paul Sundvik på den italienska ön Capri. Där har paret roat sig med spännande utflykter och härliga måltider i vackra miljöer.

Parets resa till Capri må se drömmig ut på Instagram, men vad som började så bra blev senare snarare mardrömslikt…

I ett nytt inlägg på Isabella Löwengrips blogg berättar hon om sin fruktansvärda upplevelse i en havsgrotta, där hon och Paul Sundvik blev fast.

“Det här blev ett trauma i mitt liv”, skriver hon.

Vågorna täckte öppningen: "När jag ser det är det försent”

I blogginlägget berättar Isabella Löwengrip att de hyrt en båt över en dag, för att åka på utflykt över havet och titta på havsgrottor. Med sig hade sällskapet en skipper som körde och guidade dem i området.

Skippern föreslog att de skulle besöka den kända grottan Blue Grotto senare, när den hade stängt för allmänheten. Isabella och Paul tyckte det kändes trevligt att få vara där utan en massa folk, men vad de inte visste då är att det är olagligt att vistas i grottan efter öppettiden – just på grund av de allvarliga riskerna.

Paret simmade in i grottan och tog bilder med Pauls undervattenskamera. Men medan de var i grottan blev vågorna kraftigare och innan de visste ordet av så var vågorna så höga att de täckte över den lilla öppning man kunde ta sig ut igenom.

“Men när jag ser det, är det försent”, skriver Isabella i sin blogg.

"Jag får dödsångest och gråter hysteriskt"

Isabella Löwengrip berättar vidare att hon fick panik av vattnet som öste in och fortsatte täcka öppningen utan stopp.

“Så håller det på i evigheter. Jag får dödsångest och gråter först hysteriskt, skriker och efter en stund blir jag helt apatisk och jag hör inte vad Paul säger”, skriver hon.

Vidare berättar Isabella att Paul sa till henne att vända sig om så hon inte skulle se vågorna. Hon beskriver hur hon försökte andas och hantera sin ångest, men att hon hade svårt att höra pojkvännen alls.

Efter ett tag bad han henne att ta tag i hans axlar så de skulle kunna ta sig ut, mellan vågorna.

“Jag håller i hans axlar och vi närmar oss utgången, det blir så strömt när vågen dras tillbaka. Hade vi dragits med i strömmen ut så hade våra huvuden slagit mot taket i öppningen. Efter en stund så ropar Paul NU och då drar han oss ut precis innan en jättevåg slår till igen.”, skriver Isabella i blogginlägget.

“I natt vaknade jag skrikandes"

Isabella Löwengrip berättar vidare att det tack och lov gick bra för dem, men att det blev mycket traumatiskt för henne. 

“Resten av färden hem låg jag i fosterställning på däck med Paul bredvid och grät”.

Hon hoppas att det inte ska påverka huruvida hon i framtiden ska våga simma i havet eller ej, men att hon just nu känner att hon aldrig mer vill bada där det är vågor. 

“I natt vaknade jag skrikandes, fy”, skriver Isabella vidare i blogginlägget.

Så farlig är grottan som Isabella Löwengrip och Paul Sundvik simmade in i

På en turistsajt om Capri varnas resenärer för just det Isabella Löwengrip och Paul Sundvik behövde genomlida.

Besökare tillåts inte att överhuvudtaget simma in i grottan, eller dyka ner från en båt inne i grottan. Besökare som väntar till efter 17.30, då de betalda turerna till grottan slutar gå, gör inte bara någonting olagligt utan utsätter sig dessutom för livsfara.

De höga vågorna kan nämligen inte bara blockera hålet att simma ut genom, som i Isabellas och Pauls fall. Utan de kraftiga vågorna kan även kasta de simmande mot grottans klippväggar, enligt sajten. I klippet nedan syns grottan det är fråga om.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".