Ulrika Jonsson
Ulrika Jonsson berättar nu med egna ord om känslorna. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Ulrika Jonsson: "Mitt ansikte kollapsar – jag undviker att se mig i spegeln"

Ulrika Jonsson öppnar nu upp sig och berättar om hur det känns att åldras som kvinna. "Jag erkänner att jag varje dag undviker speglar", skriver Ulrika.


Den svenska tv-profilen Ulrika Jonsson, 55, bor i England och jobbar vidare som programledare. Genom åren har hon lett flera underhållningsprogram och realitysåpor, och nu är hon aktuell som deltagare i dejtingsåpan "Celebs go dating".

Utöver det är hon krönikör på den brittiska tabloiden The Sun, och skrev nyligen en längre text om hur hon känner inför att åldras – något hon inte tycker är roligt. 

Ulrika Jonsson år 2002. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika skriver att kvinnor har blivit programmerade att hitta fel på sig själva.

"Vi är aldrig smala nog, feta nog eller långa nog. Vi har inte rätt storlek på brösten, eller kindbenen eller tjocka, glansiga ögonbryn".

Ulrika Jonsson år 2013. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika Jonsson har varit gift tre gånger

Ulrika fyllde 55 den 16 augusti, och lever idag som singel. Hon har varit gift tre gånger, och äktenskapet med den senaste maken – amerikanen Brian Monet – tog slut 2019. I början av 2000-talet var Ulrika väldigt uppmärksammad för sin relation med Sven-Göran Eriksson.

Ulrika Jonsson 2021. Bildkälla: Stella Pictures.

Ulrika Jonsson: "Jag undviker speglar"

I texten i The Sun öppnar Ulrika upp sig och berättar ärligt om hur hon känner för att åldras. 

"Jag erkänner att jag varje dag undviker speglar", skriver Ulrika.

Hon skriver vidare att hon som 20-åring tänkte att hon skulle åldras med värdighet, och att det då räckte med lite rouge för att känna sig tipptopp. Men som kvinna i 50-års åldern tar det plötsligt en timme att sminka sig.

"Allt jag ser är hur mitt ansikte kollapsar och försvinner. Förutom håren på min haka. Jag har massor av dom", skriver Ulrika vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!