Mikael Tornving aktuell i "Kompani Svan"
Mikael Tornving aktuell i "Kompani Svan" - Foto: Stella Pictures

Allt om Mikael Tornving: Karriären inom militären, partnern och förmögenheten

Mikael Tornving är just nu väldigt aktuell med Discovery+ programmet "Kompani Svan", där han är programledare. Men de flesta känner nog igen Micke från filmerna "Johan Falk", eller "Parlamentet". Men han har faktiskt även en forna karriär inom det militära...


Kärt barn har många namn, burkar man ju säga.

Detta passar bra in på Mikael Tornving, som stolt kan kalla sig komiker, programledare och skådespelare. 

Efter att han såg dagens ljus för första gången i Östersund 1961, har han sannerligen hunnit med mycket. Just nu är han aktuell med "Kompani Svan". 

I denna artikel har vi samlat allt vad ni kan tänkas vilja veta om honom! 

Har Mikael Tornving någon flickvän eller partner? 

Vad Micke Tornvings civiltillstånd är, vet vi inte i nuläget. Micke har inte gift om sig sedan skilsmässan från Gunilla 2016, och han bor ensam i sin bostad. Gunilla och Micke var ett par i hela 20 år. 

Foto: Stella Pictures

Mikael Tornving har två barn med ex-frun

Tillsammans med Gunilla har Micke Tornving två barn, Hugo och Harald. Hugo gick i sin pappas fotspår, och jobbar faktiskt inom Försvarsmakten. 

Mikael Tornvings karriär inom det militära

Sedan 1982 har Micke Tornving varit reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund, han har tillhört reservstyrkan sedan 1988 som kapten, och han har gjort FN-tjänst i Libanon, detta enligt en intervju i Aftonbladet. Micke har även varit stf bataljonschef för Telgehusbataljonen (Hemvärnet), kan vi se via en post på tidningen "Tidningen Hemvärnet" Facebook sida. 

Imponerande! 

Foto: Discovery+/Linus Hallsénius

Är Mikael Tornving rik? 

Micke Tornving hade taxeringsåret 2021 en inkomst av tjänst på 582 289 kronor, enligt uppgifter som Nyheter24 tagit del av via Skatteverket. Så det är ju en månadslön som inte går av hackor direkt!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.