Många svenska kändisar väljer att skriva äktenskapsförord när de gifter sig. Men hur tänker Felix Herngren?
Många svenska kändisar väljer att skriva äktenskapsförord när de gifter sig. Men hur tänker Felix Herngren? - Foto: Jonas Ekströmer/TT och Nyheter24

Felix Herngrens miljoner – oväntade svaret om äktenskapsförordet: “Om man är en rik man…”

Många svenska kändisar väljer att skriva äktenskapsförord när de gifter sig, för att skydda sina miljontillgångar. För Nyheter24 berättar stjärnregissören Felix Herngren öppet och ärligt om hur han resonerar kring ämnet.


Felix Herngren, 55, ligger bakom succéserierna Solsidan och Bonusfamiljen. Just nu är han högaktuell som regissör till långfilmen “Länge leve bonusfamiljen” där de populära karaktärerna Lisa och Patrik försöker lappa ihop sitt äktenskap – efter en otrohetsaffär. 

Bonusfamiljen blir film – "Länge leve bonusfamiljen" regisseras av Felix Herngren

Men vem av de älskvärda karaktärerna identifierar sig Herngren egentligen mest med?

– Jag är mest Patrik, men också lite Lisa skulle jag säga. Jag är mycket, precis som Lisa, en drömmare och kommer med förslag som “ska vi inte köpa ett hus här”, och “vad händer om vi byter liv till det här?”. Jag är också lite disträ som hon är, säger Felix Herngren till Nyheter24 och fortsätter: 

– Samtidigt är jag som Patrik i att jag vill ha ordning och reda och koll på grejerna. Jag oroar mig också lite över räkningar och när de ska betalas. “Hur ska det här funka? Vad händer om det händer? Vad händer då med familjen? Och tänk om det är dåligt väder när vi är där”. 

"Länge leve bonusfamiljen" har biopremiär den 12 december. Foto: Ulrika Malm/Pressbild

Felix Herngrens miljontillgångar – så mycket pengar tjänar regissören

I Bonusfamiljen porträtteras vanliga relationsproblem, stora som små. Och en återkommande konflikt i många äktenskap är just den ekonomiska biten. Men hur ser det egentligen ut på den ekonomiska fronten för Bonusfamiljen-regissören? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av hade Felix Herngren i fjol en fastställd förvärvsinkomst på 2 023 147 kronor. Det går med andra ord ingen nöd på stjärnregissören. 

Vill du veta mer om Felix Herngrens tillgångar? Läs mer om lyxlönen och mångmiljonintäkterna här.

Felix Herngrens om äktenskapsförord: "Otroligt viktigt att.."

Många svenska kändisar väljer att skriva äktenskapsförord när de gifter sig. För Nyheter24 berättar Felix Herngren öppet och ärligt om hur han resonerar kring ämnet – och svaret kan kanske förvåna många. 

– Jag har svårt att ge råd där. Själv har jag inte det (äktenskapsförord reds.anm). I synnerhet om har man barn ihop, och många barn som jag har i mina två relationer, så känner jag att man får dela på det där. 

Felix Herngren har tre barn tillsammans med sin exfru Jenny Myrberg, och ytterligare tre barn med sin nuvarande fru Clara Herngren

– Jag har också respekt för att om någon kommer in i en relation och har väldigt mycket pengar med sig så tycker jag att det är fullt rimligt att ha äktenskapsförord och säga: “Om vi skiljer oss så vill jag inte dela med mig av hälften”, förklarar Herngren och fortsätter: 

– Men jag tycker att om man har barn ihop så är det otroligt viktigt att man delar med sig och gör så att den man skiljer sig från har väldigt bra förutsättningar att ha ett väldigt bra liv. 

Felix Herngren tillsammans med Clara Herngren. Foto: Pontus Lundahl/TT

Felix Herngren: "Speciellt om man är en rik man så är det viktigt att..."

Felix Herngren betonar att alla relationer är olika, men att det är av stor vikt att båda parter vid en skilsmässa har sitt på det torra. 

– Det är fortfarande kvinnan som oftast tar ansvar för barnen första åren och lätt halkar efter i karriären. Speciellt om man är en rik man så är det verkligen viktigt att man ger bort en stor del och ser till att ens fru får det bra helt enkelt, förklarar han för Nyheter24 och fortsätter: 

– Sen är det lätt, om en relation tar slut, att det blir någon slags bitterhet eller aggression. Det väcker enormt mycket känslor och då är det lätt att det projiceras ner på pengar som är något konkret. Men man får försöka vara lite storsint där och titta över den horisonten. Med det sagt, alla relationer är unika, och man får tänka till själv där. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.