Stockholm

Tina Mehrafzoon i Musikhjälpen 2022: Allt om den spikraka karriären

Här är allt om musikjournalisten Tina Mehrafzoon som laddar inför Musikhjälpen 2022.
Här är allt om musikjournalisten Tina Mehrafzoon som laddar inför Musikhjälpen 2022. Foto: Jessica Gow/Vilhelm Stokstad/TT

Tina Mehrafzoon är en av triogänget som ska leda Musikhjälpen 2022. Här har vi samlat allt du kan tänkas vilja veta om musikjournalisten.


Läs mer

Måndagen den 12 december går Tina Mehrafzoon, 32, in i den alltjämt kända glasburen som under julen placeras ut i en av landets storstäder.

Hon axlar programledarrollen med kompanjonerna Oscar Zia, 26, och komikern Klas Eriksson, 37. I år sänds programmet från Kungstorget i Göteborg. 

Tina Mehrafzoons journalistiska resa

För många kan Tina Mehrafzoon verka som ett nytt ansikte i rutan, eller röst i radion, men faktum är att hon tidigare arbetat med SVT:s musikmagasin PSL.

Hon har även varit verksam ungdomsreporter på Upsala Nya Tidning och varit researcher på Uppdrag Granskning. Förra året var Tina Mehrafzoon även resande reporter och besökte ett flyktingläger i Libanon.

Förutom sin journalistiska bakgrund har Mehrafzoon minst sagt en spetskompetens när det kommer till det musikala.

Du har säkert hört henne som programledare för Musikguiden i Sveriges Radio P3 eller sett när hon ledde P3 Guld-galan tillsammans med Kodjo Akolor, för att sedan 2016-2017 leda den på egen hand.

Tina Mehrafzoons ursprung

Tina Mehrafzon är född 2 september 1990 och är uppvuxen i Uppsala. I dag bor hon i Sundbyberg i Stockholm. Tina har även Iran som sitt andra hemland som hon skriver en hel del om på sin Instagram.

"Mina föräldrars drömmar slog de i spillror. De tog ifrån oss tid med familj. Släktfester, middagar, födelsedagar. Min relation med mina äldre bestod mestadels av telefonsamtal. Nu lever ingen mer. Farfar ropade ”min fina fröken!” över knackig ledning. Hur många gånger har vi sagt inshallah?".

Tina Mehrafzoons kroniska sjukdom

När Tina var i tolvårsåldern hade hon känt sig ovanligt trött efter att hon kom hem från ett läger över påsken som hon behövde vila upp sig från under flera dagar.

Ett besök på vårdcentralen slutade med att Tina Mehrafzoon skickades till sjukhuset samma dag, där läkare konstaterade att hon hade diabetes 1.

- Jag lämnade prov på morgonen och åkte sen till skolan. Men på lunchen kom min pappa till skolan och hämtade mig och körde mig till sjukhuset där även mamma väntade, säger Tina Mehrafzoon till insamlingsstiftelsen Diabetes Wellnes Sverige och fortsätter:

- Vi är starka människor som har diabetes och kan leva med sjukdomen. Vi kan göra allt som andra gör. Var öppen, hitta andra diabetiker på sociala medier och ge aldrig upp. Ta hand om dig själv och bit ihop. Det blir alltid bättre, avslutar Tina.

Tina Mehrafzoons Instagram:

På Instagram heter Tina Mehrafzoon - tinamehrafzzon - och bjuder på färggranna bilder och videon från olika resor och musikaliska upplevelser.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.