Oskar Ossi Bonde i Johnossi
Oskar Ossi Bonde är ena halvan av duon Johnossi. - Foto: Kenny Bengtsson/SvD/TT Bild, Claudio Bresciani/TT Bild. Bilden är ett montage.

Allt om Oskar "Ossi" Bonde i Johnossi: Frun, pengarna och är han greve?

Oskar "Ossi" Bonde utgör ena halvan av duon Johnossi. Här är allt du vill veta om Ossi – är han greve? Är han rik? Vem är hans partner? Det och mycket mer får du veta här.


I lördagens "Så mycket bättre" på TV4 vankas det säsongsavslutning, och i årets sista avsnitt så kommer Oskar "Ossi" Bonde in med bravur. Här är allt du vill veta om Johnossi-stjärnan Oskar "Ossi" Bonde.

Oskar "Ossi" Bonde och John Engelbert är Johnossi

Oskar "Ossi" Bonde utgör ena halvan av duon Johnossi. Ossi och John Engelbert startade Johnossi år 2004, och två år senare släppte de sitt självbetitlade debutalbum. Därefter har de släppt en strid ström av album – under sin långa karriär har de släppt sju album, varav det senaste med titeln "Mad gone wild" kom 2022. 

Johnossi år 2005. Bildkälla: Jurek Holzer/SvD/TT Bild

På Spotify har den folkkära duon miljontals spelningar, och mest streamad är kanske hitten "Man must dance".

Är du mer nyfiken på andra halvan av Johnossi – John Engelbert – så kan du läsa mer om honom här.

Trummisen Oskar Bonde in action. Här spelar bandet på Gröna Lund år 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Är Oskar Bonde greve?

Sedan starten av Johnossi har killarna dragits med ett rykte om att de skulle vara uppväxta med silversked i munnen. Duon kommer från Saltsjöbaden i Nacka som är ett område som är känt för att vara rätt så välbärgat om vi säger så. 

John Engelberts pappa var juvelerare, och Oskar Bondes familj är faktiskt adlig. Släkten Bonde är en svensk uradlig släkt med anor tillbaka till 1651.

I en intervju med Perfect Guide berättade John Engelbert mer om stämpeln bandet har fått om att vara några slags brats.

– Vi är ju utan tvekan överklassungar i grunden. Ossi är ju liksom greve. Vi kommer inte från larvigt mycket pengar men absolut, våra föräldrar hade det gott ställt ekonomiskt om man jämför med något slags Sverigesnitt, sa han till Perfect Guide.

Oskar "Ossi" Bonde. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Är Oskar Bonde rik?

För taxeringsåret 2020 hade Oskar Bonde en inkomst av tjänst 37 631 kronor – vilket kanske inte låter så jättemycket. Men de senaste åren har Oskar Bonde istället haft inkomst av kapital på cirka 270 000 kronor per år, förutom ett år då han hade en inkomst av kapital på lite mer än en halv miljon kronor. 

Utöver det är Bonde verksam i ett par bolag, och aktiebolaget Farmer AB går det bäst för – där finns det tillgångar på 210 000 kronor.

Johnossi på Grammisgalan 2021. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Hur gammal är Oskar Bonde? 

Oskar Bonde föddes den 24 januari 1979. Det betyder att han idag är 43 år gammal, och i januari 2023 fyller han 44 år.

Oskar Bondes familj: Har han partner och barn?

Oskar Bonde är gift med formgivaren Mikaela Thimmig Bonde, 43. De har två barn tillsammans – Carla och Knut. Oskar och Mikaela träffades år 2000, och de första fem åren av sin relation så hade de ett distansförhållande. Mikaela bodde i Paris och sedan New York. De gifte sig på annandagen år 2008.

– Jag stod där och frös i min smoking, och Mikaela var gravid. Vi insåg att vi aldrig skulle orka gifta oss sedan vi fått barn, så vi passade på under julhelgen när våra närmaste vänner, som bodde utomlands, var hemma i Sverige, har Oskar Bonde berättat i en intervju med Dagens Nyheter.

Oskar och familjen bor i exklusiva Djursholm i en lägenhet på 200 kvadratmeter. Den är värderad till drygt 11 miljoner kronor.

Flygfoto över Djursholm. Här ligger Sveriges dyraste villor. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!