Jon Henrik Fjällgren är just nu aktuell i Stjärnorna på slottet.
Jon Henrik Fjällgren är just nu aktuell i Stjärnorna på slottet. - Foto: Stella Pictures och Jonas Ekströmer/TT

Jon Henrik Fjällgren om relationen till dottern idag – efter smärtsamma tiden isär

Jon Henrik Fjällgren och exet Maret Nystad har dottern Ella Sáve tillsammans. Sedan dotterns födsel i oktober 2021 har hon bott i Norge, något som gjort att Jon Henrik inte har kunnat träffa henne. För Nyheter24 berättar han om relationen till dottern idag.


Jon Henrik Fjällgren, 35, fick sitt genombrott i “Talang” där han hyllade sin döda vän med en jojk, något som fångade hela Sveriges hjärtan. Sedan dess har han varit med i Melodifestivalen flera gånger, och 2023 får svenska folket äntligen se honom på Mello-scenen ännu en gång. Jon Henrik Fjällgren tävlar då med låten ”Where you are (Sávečan)”. 

Jon Henrik Fjällgren har dottern Ella Sáve med exet Maret Nystad

Vid årsskiftet får vi även se Jon-Henrik Fjällgren i Stjärnorna på slottet, tillsammans med Pia Johansson, Lars Lerin, Anja Lundqvist och Carolina Gynning

Artisten syns med andra ord titt som tätt i tv-rutan. Och det var under sin medverkan i “Let’s dance” 2018 som Jon-Henrik presenterade sin dåvarande kärlek Maret Nystad för första gången. Under pandemin blev paret föräldrar till en dotter, och i oktober 2020 föddes lilla Ella Sáve

David Hellenius intervjuar Maret Nystad i publiken. Foto: Jessica Gow/TT

En kort tid efter dotterns födsel berättade Jon Henrik att han och Maret Nystad hade gått skilda vägar och att dottern för tillfället bodde med sin mamma i Norge. Men på grund av pandemin har Jon Henrik inte haft möjlighet att träffa sin dotter lika mycket som han hade önskat. 

Jon Henrik kunde inte träffa sin dotter: "Kan inte lämna"

I en intervju med Aftonbladet i september 2021 berättade Mello-stjärnan att han under tiden isär har han haft kontakt med dottern via telefon och videosamtal. Han hade då inte träffat henne sedan hon föddes ungefär ett år tidigare.

– Som renägare kan jag inte bara lämna hjorden heller. Renarna har ju ben och vandrar dit de vill och då drabbas jag av det. Under våren har jag i princip varit med flocken från februari och i flera månader. Det ena problemet leder till det andra så det är svårt att få ihop allting, har Jon Henrik tidigare sagt till Aftonbladet.

Jon Henrik Fjällgren har medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger. Foto: Henrik Montgomery/TT

Jon-Henrik om relationen till dottern idag: "Häftigt"

I en intervju med Nyheter24, i samband med hans medverkan i Stjärnorna på slottet, berättar Jon Henrik om relationen till dottern idag, efter den smärtsamma perioden isär. 

– Jag träffar henne mycket, så det känns väldigt bra. Det var pandemin där, men nu känns det bättre och vi ses och vi umgås, och det är fint att se hur hon utvecklas och hur hon följer mina fotspår. 

Jon Henriks dotter, som nu är två år gammal, verkar vara sin pappa upp i dagen på många vis. 

–Jag märker att hon spelar musik redan nu, hon gillar väldigt mycket instrumentalt och hon älskar att jojka. Så fort hon ser mig på tv eller på bild så märks det att man har ett band där. När vi är med varandra vill hon gärna ha det jag har på mig, berättar Jon Henrik Fjällgren för Nyheter24 och tillägger: 

– Det är häftigt, en häftig känsla. Man känner igen sig själv. 

Hör Jon Henrik Fjällgren berätta mer i spelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!