Rapparen Alawee stormade ut från en intervju med Gry Forssell.
Rapparen Alawee stormade ut från en intervju med Gry Forssell. - Foto: Nyheter24 och Instagram/@alawee124

Alawee stormade ut från Gry Forssell – här är sanningen om virala klippet

En video där Gry Forssell intervjuar Alawee har fått stor spridning på sociala medier. Helt plötsligt stormar rapparen ut ur studion – något som har skapat stor förvirring i kommentarsfälten. I en intervju med Nyheter24 berättar Alawee vad som egentligen hände.


"Klick, klack du blir raderad", är en låtrad som är bekant för många. Den kommer nämligen från 18-årige rapparen Alawees låt “Aktiverad” som snabbt blev en succé på Tiktok. Låten har spelats miljontals gånger på Spotify, och rapparen medverkade under hösten 2022 i Bianca Ingrossos talkshow för att uppträda med succéhiten. 

Här kan du läsa allt om "Aktiverad"-rapparen Alawee

Alawee stormade ut från "intervju" med Gry Forssell – video sprids

Under de senaste dagarna har en viss video med Alawee fått stor spridning på Tiktok. I klippen ser det ut som att rapparen intervjuas av tv- och radioprogramledaren Gry Forssell i Mix Megapol. Men när Gry Forssell kallar Alaweee för en “one hit wonder” stormar han plötsligt ut från studion. 

Spekulationerna kring det virala klippet har varit många. Vissa har hävdat att Gry och Alawee skådespelar, medan andra har köpt det hela med hull och hår. 

I en intervju med Nyheter24 berättar Alawee att det hela är ett PR-trick och reklam för hans nya låt “Wonderkid”. Tanken bakom kuppen var att “skaka hela Sverige”. Detta då Alawee menar att artister sitter på en stor makt. 

– Gry ställde upp. Massivt tack till henne, hon var super, bäst, jätteprofessionell, säger han till Nyheter24. 

Intervjun sändes aldrig i Mix Megapol, utan har bara lagts upp på rapparen Alawees egna sociala medier. Hur fick han då Gry att ställa upp på den omtalade sketchen? 

– Via några kontakter. Jag är bekant med hennes son också. Riktigt skön dundergrabb. Hennes son sa till henne “kör, kör” och hon var på helt enkelt. 

Alawee medverkade i Bianca Ingrossos talkshow. Foto: Pressbild/discovery+

Rapparen Alawees egna ord om sketchen med Gry Forssell: "Trodde jag skulle få skit"

Med tanke på den stora spridningen på sociala medier, och vad som skrivs i kommentarsfälten verkar många ha gått på det hela. 

– Jag trodde inte folk skulle ta det så seriöst, men det var kul i alla fall. Jag trodde jag skulle få skit eftersom jag gick ut på Gry Forssell, och jag är inte stor nog att gå ut på Gry Forssell, säger Alawee med ett skratt och fortsätter: 

– Jag trodde jag skulle få skit. 

I den fejkade intervjun framstår Gry Forssell som dryg och relativt otrevlig mot Alawee, något som har gjort att hon har mötts av en del kritik. Men rapparen själv hyllar radioprofilen för hennes insats. 

– Jag kollade faktiskt med hennes son, för jag började få skuldkänslor mitt i allting. Jag tänkte: “Nej, inte Gry, folk de kastar skit på henne”. Jag ringde hennes son och sa: “Brorsan, jag vill be om ursäkt. Det här var inte det jag trodde skulle hända”. Men han sa: “Nej, det är lugnt, hon garvar och tycker det är kul”. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!