Linda Bengtzing kommer ut som bisexuell
Linda Bengtzing öppnar nu upp sig om sin sexualla läggning. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Linda Bengtzing kommer ut som bisexuell

Linda Bengtzing berättar om sin ånger gällande att hon inte "utforskade" mer som ung och att för henne handlar det mer om människan och inte könet.


I en intervju i Fredrik Ralstrands Hitfabriken” öppnar Melodifestivalen-aktuella Linda Bengtzing, 48, upp sig om att hon är bisexuell.

– Jag tror att man som ung och oförstörd har alla möjligheter att bli kär i precis vem som helst. Sen blir vi vuxna och jävligt inskränkta, säger hon och fortsätter:

– Jag tror alla är bi, men jag står inte på barrikaderna för det. Men att bli kär i en människa är jag inte främmande för. Jag har också tänt på tjejer, det har hänt mig, men jag har aldrig fått möjligheten att bli kär samtidigt.

I intervjun berättar Linda Bengtzing att hon ångrar att hon inte "utforskade" mer när hon var yngre. Hon har till exempel aldrig haft sex med en person av samma kön.

Linda Bengtzing: "Var ju förälskad"

På frågan om det snarare är en politisk typ av bisexualitet snarare än en praktiserande typ svarar hon:

– Det måste man säga om man ska gå till fakta. Absolut. Men att ha varit kär i en tjej som jag också var, även om vi aldrig låg, så kan jag ju säga att jag var ju förälskad.

För Expressen berättar Linda Bengtzing att hon på 90-talet insåg att hon inte bara attraherades av män utan också av kvinnor. Hon berättar för tidningen att för henne handlar det mer om människan och inte könet. 

I dag är Linda Bengtzing förlovad med Peter Ståhlgren som hon har två barn tillsammans med.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!