Lee Christiernssons brev till familjen: "Satt och grät och hulkade"
Äntligen hemma-profilen "Snickar Björn" öppnar nu upp sig om sin resa till att bli icke-binära Lee. - Foto: SKÄRMPDUMP TV4

Lee Christiernssons brev till familjen: "Satt och grät och hulkade"

I premiäravsnittet av programmet "Att bli Lee" får tittarna ta del av ”Snickar-Björns” kamp i att leva i fel kropp, men också resan till hur hen tillslut blev icke-binära Lee Christiernsson.


Under måndagen hade programmet "Att bli Lee" premiär på TV4 där tittarna får följa med Äntligen hemma-profilen "Snickar-Björns" resa till att bli icke-binära Lee Christiernsson, 48. 

Programmet väcker många känslor, inte bara för Lee Christiernsson som berättar om sin ständiga kamp med sig själv, utan också bland hens nära och kära. Hens berättelse har berört många och i sociala medier hyllas Lee Christiernsson. 

En ständig kamp

I programmet berättar även Lee Christiernssons familj om hens resa till att identifiera sig som icke-binär.

Att komma ut som icke-binär kan vara en kamp för många och något Lee Christiernsson fick uppleva, efter att ha levt nästan femtio år i en manlig kropp och känt ständig könsdysfori.

Men innan Lee Christiernsson gick ut med nyheten till offentligheten så valde hen att berätta det för familjen, via ett brev. 

Mamma Ulla: "Det blev kortslutning för mig"

Mamman Ulla Christiernsson berättar i programmet att hon först blev chockad av nyheten.

– Det blev kortslutning för mig, jag förstod liksom ingenting, säger hon i programmet ”Att bli Lee” och fortsätter: 

– Men sen kom de här tankarna ”Men herregud hur dåligt har han mått?”

Lees mamma Ulla. Foto: SKÄRMDUMP TV4.

Systerns ord om Lee Christiernsson

Lee Christiernssons syster Johanna Carlsten reagerade också starkt, då hen beskrev sitt mående genom åren.

– I samband med att brevet kom blev jag hur ledsen som helst, jag bara satt och grät och hulkade och så, säger systern Johanna Carlsten i programmet.

Systern berättar att hon flertal gånger varit orolig för sitt syskon. Att hon har tänkt mycket på hur hemskt och sorgligt det måste ha varit att gå runt och bära på den här hemligheten hela hens liv, helt ensam. 

Hon berättar även att hon varit rädd för att hen skulle ta sitt liv. 

Lees syster Johanna. Foto: SKÄRMDUMP TV4.

Lee Christiernsson berättar också i programmet om en stor depression som hen gick in i för två och ett halvt år sedan. En depression som var oerhört svår att gå igenom men också att ta sig ur.

Andra delen av programmet kan ses 13/2 på TV4. 

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!