Stockholm

Melinda Jacobs om svårigheterna med E-Type: "Mycket på krogen"

Melinda Jacobs och E-Type
Melinda Jacobs berättar nu om utmaningarna i relationen till E-Type. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Melinda Jacobs och Martin "E-Type" Eriksson förlovade sig i november 2022, och den 23 januari föddes parets dotter. Men trots de många ljusglimtarna så har även Melinda och Martin kämpiga perioder.
– Det är inte helt enkelt, säger Melinda Jacobs.


Läs mer

När Melinda Jacobs, 38, och Martin "E-Type" Eriksson, 57, i april 2022 gick ut med att de var ihop så var det många som undrade hur det något otippade paret hade träffats.

E-Type är en av Sveriges mest folkkära artister, och har en radda hits som "Set the world on fire", "Life" och "This is the way" under bältet. 

Melinda Jacobs blev känd för svenska folket under betydligt sorgligare omständigheter. Hon var som bekant fosterhemsmamma åt den lilla flickan Esmeralda, som i tidningarna kom att kallas för "Lilla hjärtat". 

Melinda slogs med näbbar och klor för att Esmeraldas biologiska föräldrar inte skulle få vårdnaden om Esmeralda, då bägge föräldrarna befann sig i ett aktivt missbruk. Men Melinda blev inte lyssnad på. De biologiska föräldrarna fick vårdnaden över Esmeralda.

Den 30 januari 2020 hittades Esmeralda död. Hennes biologiska föräldrar hade dödat henne. 

Hon blev bara tre år gammal.

Esmeralda blev bara tre år gammal. Bildkälla: Stella Pictures.

Efter Esmeraldas död har Melinda jobbat outtröttligt för att få igenom Lex Lilla hjärtat, och hon har även skrivit boken "Hon hette Esmeralda". Mer om Esmeralda kan du läsa på Lilla hjärtats vänförening, som startades av Melinda och hennes tidigare make Lasse. 

Melinda Jacobs, Lilla hjärtats fostermamma och socialminister Lena Hallengren (S) efter en pressträff för att presentera de lagändringar regeringen föreslår i lagrådsremissen Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – lex Lilla hjärtat, vid en pressträff i Rosenbad. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Melinda Jacobs med sin bok "Hon hette Esmeralda". Bildkälla: Stella Pictures.

Så träffades Melinda Jacobs och E-Type

När Melinda och E-Type gästade "Efter fem" i TV4 i fjol så berättade Melinda hur hon och E-Type träffades. Det var de gemensamma vännerna Sara och Patrik som förde paret samman, och Melinda kallar det hela för "otippat".

– Dom var och hjälpte mig med Esmeraldas rum, och så var det massa som gjorde att du kom på tal och sen ledde till en middag, och sen tog det ett tag. Men sen. Sen så, sa Melinda.

Martin E-Type Eriksson och Melinda Jacobs när de gästade "Efter fem". Bildkälla: TV4

Melinda Jacobs om svårigheterna i relationen med E-Type

Nu har Melinda och Martin varit ett par i ett och ett halvt år, och den 23 januari 2023 välkomnade paret dottern Izadora Elisabeth Esmeralda

I november 2022 friade E-Type till Melinda, som direkt svarade "ja". Men precis som i alla relationer så finns det då och då en del motgångar.

I podden "Familjärt" som Melinda driver med vännerna John och Johan Valencia så får Melinda frågan om hon och Martin har haft något direkt gräl under sin relation, utöver det "vardagliga gnaffset”.

Melinda berättar att de inte haft något större gräl, men att det finns en liten utmaning i parets relation.

Nämligen att de kommer från extremt olika liv. Melinda är fosterhemsmamma åt flera barn, och för henne har alltid familjeliv varit prio ett. För E-Type har vardagen sett annorlunda ut.

E-Types liv har sett helt annorlunda ut med turnéer, fester och resor jorden runt. Bildkälla: Tommy Holl/TT Bild

– Vi kommer från HELT olika liv. Vi har mycket gemensamt där vi kan vara ganska lika men sen är det mycket där vi är OTROLIGT olika. Och vi har levt så OTROLIGT olika liv. Och så ska man då få ihop det här. Jag som har levt familjeliv i stort sett hela mitt vuxna liv. Martin har varit väldigt mycket själv och levt ett helt annat liv, han har ju varit liksom popstjärna och åkt jorden runt, och bara haft sig själv att ta hänsyn till. Varit mycket på krogen och fest och sådär, och så ska de här två liven flätas ihop på något vis. Och det är inte helt enkelt, säger Melinda Jacobs i podden.

Hon fortsätter:

– Och så vill man samtidigt att jag måste få vara den jag är, och han ska få vara den han är. Samtidigt som vi ska hitta något gemensamt i det. Och det är också en utmaning, berättar Melinda.

Men Melinda ser ljust på parets framtid, och hon tror att det faktum att de bägge är medvetna om sina respektive olikheter kommer göra att relationen kommer funka.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.