Laurell Barker medverkar i Melodifestivalen 2023.
Laurell Barker medverkar i Melodifestivalen 2023. - Foto: Stella Pictures/Janne Danielsson/SVT Pressbild

Allt om Laurell Barker: Artistens ursprung, panikändring av låten och kända pojkvän

Laurell Barker är aktuell i Melodifestivalen 2023. Har du koll på artisten? Nyheter24 reder ut allt om Laurells ursprung, familj och tidigare tävlingsanda i musiktävlingen.


Artisten och låtskrivaren Laurell Barker är aktuell i Melodifestivalen 2023. Hon äntrar scenen på musiktävlingens tredje deltävling 18 februari i Lidköping.

Barker debuterar som sångerska i musiktävlingen med låten "Sober". Enligt Mellopedia kan tittarna förvänta sig ett väldigt kul festnummer.

Men trots sin debut är hon är långt ifrån debutant i sammanhanget. Laurell Barker har nämligen annat skapat musik till flera artister runt om i världen. Laurell hade med en låt i Melodifestivalen 2018, och året därpå blev hon historisk som den första kvinnliga låtskrivaren någonsin att ha, för Storbritannien, Tyskland och Schweiz.

Laurell tvingades panikändra sin låt i Melodifestivalen

Med bara några dagar kvar innan den tredje deltävlingen uppmärksammades Laurells låt efter att man granskat låttexten. Texten innehöll nämligen ett känt varumärke, vilket räknas som reklam.

Laurell Barker och hennes team fick därför skriva om texten innan hon tävlar i den tredje deltävlingen. Mer om artistens blixtändring av låten kan du läsa här. 

Laurells ålder – hur gammal är hon?

Hon är född den 20 april 1979 och är i dag 44 år gammal.

Varifrån kommer Laurell?

Laurell kommer ursprungligen från Vancouver i Kanada. Hon flyttade till Sverige 2020 för kärlekens skull och bor i dag i Malmö.

Laurell Barker. Foto: StellaPictures

Vem är Laurells pojkvän Mattias Welin?

Laurell är tillsammans med Mattias Welin, 42, som spelat i rockbandet Dolly Daggers. Hon träffade Mattias genom deras gemensamma kontakt Anderz Wrethov, skriver Sydsvenskan.

Laurells familj – har hon barn?

I slutet av 2021 välkomnade Laurell Barker sin dotter till världen, det meddelade hon på sin Instagram.

Har Laurell skrivit Maria Surs låt i Melodifestivalen 2023?

Maria Sur, 18, kom till Sverige från Ukraina för knappt ett år sedan. Hon tävlade med låten "Never Give Up" som är skriven av Laurell Barker och Anderz Wrethov.

Låten blev den första att ta sig vidare från den andra deltävlingen i Melodifestivalen till finalen. Här kan du läsa mer om Maria Sur som flydde från Ukraina efter Rysslands invasion och nu medverkar i Melodifestivalen.

Maria Sur tävlar i Melodifestivalen 2023. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vad heter Laurell på Instagram?

Laurell Barker heter laurellmusic på Instagram.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!