Jenny Strömstedt
TV4-profilen Jenny Strömstedt. - Foto: Stella Pictures, Jonas Ekströmer/TT Bild. Bilden är ett montage.

Därför har Jenny Strömstedt slutat dricka alkohol: "Otroligt skönt"

Det är i podden "Röda vita rosen" som Jenny Strömstedt delar med sig av ett tips som har underlättat hennes vardag en del.


Som en av Sveriges mest folkkära programledare så har TV4-profilen Jenny Strömstedt, 50, minst sagt att stå i. I Nyhetsmorgon är det tidiga mornar på agendan, och hon räds inte att åka ut på fältet när det behövs.

Nyligen besökte Jenny Strömstedt Ukraina där hon rapporterade från årsdagen av att Ryssland inledde sitt anfallskrig.

Både i TV4 och på Jennys Instagram har vi kunnat följa Jennys gripande möten med krigets offer, och i Jennys kommentarsfält stod det snabbt klart att hennes rapportering inte lämnade någon oberörd.

Jenny Strömstedt: "Det här med att inte dricka alkohol"

Resan till Ukraina tog hårt på Jenny. I podden "Röda vita rosen" som Jenny driver med trädgårdsmästaren Victoria Skoglund så berättar Jenny mer.

I podden uppmärksammar Victoria det faktum att Jenny har "suckat lite" den senaste tiden.

– Jag har varit en gnällig jävel helt enkelt? Vad obehagligt, säger Jenny och fortsätter:

– Jag tror att jag efter den här Ukraina-resan blev tröttare än vad jag ville erkänna faktiskt. Och sen har jag jobbat på. Men jag har ändå sovit väldigt bra den senaste tiden, säger Jenny.

En god natts sömn är viktigt för Jenny Strömstedt. Bildkälla: Stella Pictures.

Hon berättar sedan om sitt recept för att få en god natts sömn.

– Mitt hemmakokade recept då. Jag försöker gå överallt. Så att jag rör på mig väldigt mycket. Jag får in många steg i min stegräknare. Och så är det där att inte dricka alkohol, berättar Jenny Strömstedt i podden.

Hon förtydligar:

– Det är inte så att jag dricker alkohol hela tiden. Det är verkligen så otroligt skönt att inte göra det för då sover man ju jättebra, säger Jenny.

Utöver att röra på sig mycket och skippa alkoholen så har Jenny även skurit ner på en del stressfaktorer i sitt liv, vilket gör att hon nu somnar om mycket lättare.

Det låter sunt!

Här kan du läsa mer om Jenny Strömstedt – om karriären på TV4, äktenskapet med Niklas Strömstedt och mycket mer.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!