Johanna Nordström och Johanna Bladh
Johanna Nordström riktar kritik mot Johanna Bladh. - Foto: Fredrik Persson/TT Bild, Instagram/johanna.bladh. Bilden är ett montage.

Johanna Nordströms känga till Johanna Bladh: "Ska du hyllas medan jag förnedras?"

Johanna Nordström och Edvin Törnblom riktar nu en känga till Johanna Bladh, som de menar ägnar sig åt fettfobi. Bladh tar illa vid sig av kritiken. "Det här är så svårt att skriva. Men jag måste, för jag blir så ledsen", skriver hon i ett svar.


Det är i podden "Ursäkta" som Johanna Nordström, 27, och Edvin Törnblom, 27, pratar om influencern Johanna Bladh, 29. 

På Instagram har journalisten och debattören Johanna Bladh över 92 000 följare, och där skriver hon bland annat om feminism, kroppspositivism och livet som mamma.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström driver en av Sveriges största poddar "Ursäkta". Bildkälla: Fredrik Persson/TT Bild

Johanna Nordström riktar kritik mot Johanna Bladh i podden "Ursäkta"

Johanna Nordström riktar nu kritik mot Johanna Bladh och flera andra icke namngivna influencers, som hon menar ägnar sig åt fettfobi.

– Det här är ett community av tjejer, som alla är smala i princip. Som alltid varit enligt normen. Sen blir dom gravida. Föder sitt barn och får bristningar på sin mage, då ska dom göra ett statement av det här. Sitta och vara så "kroppen funkar så fint! Vi kvinnor, vi är bäst", och kallar sina bristningar för tigerränder. Då försöker dom vara så "alla kroppar är vackra". Det är fettfobi. Det är fettfobiskt av dom, men det förstår inte dom, för dom tror att dom kan vara med i nån kroppspositiv rörelse, säger Johanna Nordström. 

Hon anser inte att Johanna Bladh har tolkningsföreträde i den här frågan.

Johanna Nordström. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Edvin Törnblom: "Har varit mycket irriterad på Johanna Bladh" 

Edvin Törnblom förklarar att han har varit "mycket irriterad" på Johanna Bladh genom åren, men känt att han inte vill hoppa på henne då han tror att hon vill väl. 

Podd-duon ifrågasätter även att Johanna Bladh verkligen har blivit kritiserad för sina bristningar.

– Nu är jag inte kvinna och kan inte bli gravid, men har någon någonsin som är frisk och välfungerande gått fram till en kvinna som har varit gravid och kritiserat henne för hennes bristningar. Har det hänt någonsin?, frågar sig Edvin i podden.

– Nej, jag kan inte tänka mig att det NÅGONSIN har hänt, svarar Johanna Nordström.

Johanna Nordström menar att Johanna Bladh tar en plats som hon inte har rätt till.

–  Att samla poäng för erfarenheter som hon inte har, låt någon annan göra det. Det blir bara ångest för någon som mig som har levt med det i hela mitt liv. Ska du komma nu och bli typ hyllad för att du har det, medan vi andra har blivit förnedrade i hela våra liv, säger Johanna Nordström.

– Ta inte plats som du inte är berättigad att ta, det är väl det som är grejen, avslutar hon.

– Det är bara irriterande också, säger Edvin och får medhåll av Johanna.

Johanna Bladh svarar på kritiken: "Jag blir så ledsen"

På Instagram väljer nu Johanna Bladh att svara på kritiken från Johanna Nordström och Edvin Törnblom. 

Hon inleder med att berätta för följarna att det känns svårt att skriva det här då hon blev så ledsen.

"Det är inte första gången jag får kritik för att jag inte "borde" prata om kroppskärlek. Och jag vill från botten av mitt hjärta säga att jag inte kallar mig en kroppsaktivist. Jag vill inte ta någons plats, eller låtsas som att andras kroppar inte diskrimineras mer än min. Jag fattar att jag har privilegier som andra inte har", skriver Bladh.

Lite senare skriver hon:

"Kan vi inte sluta prata om vilka kvinnor som får och inte får synas 2023? Kan det inte finnas plats för alla - med valfriheten att följa den man känner igen sig i och tycker om?", avslutar Johanna.

Här kan du läsa mer om Johanna Nordström och Edvin Törnblom – deras otroliga karriärer, superlönerna och privatlivet.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

2 timmar sedan

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

3 timmar sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

3 timmar sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

3 timmar sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

idag 14:40
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.