Runar Sögaard
Runar Sögaard erkänner nu den verkliga anledningen till att sköt ihjäl Carolas katt. Och det är inte den version han tidigare berättat. Katten på bilden är inte den katt som Runar sköt. - Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Här råkar Runar Sögaard erkänna varför han dödade Carolas katt

Att Runar Sögaard sköt ett rådjur från sovrumsfönstret har nog ingen missat. Men nu råkar Runar avslöja den verkliga anledningen till att han även dödade Carolas katt.


Det var år 1996 som Carola Häggkvists dåvarande make Runar Sögaard sköt ett rådjur från parets sovrumsfönster i villan i Uppsala. 

Skjutningen skapade rubriker, och hans vapenlicens drogs då in – men efter ett överklagande fick han tillbaka licensen.

Carola och Runar gifte sig 1990. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Carola avslöjade: "Runar dödade min katt"

Rådjuret är inte det enda djur som Runar har skjutit ihjäl. I en intervju med tidningen Metro år 2011 berättade Carola att Runar hade dödat hennes katt.

– Det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade inte den så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom, sa Carola till Metro då.

När Runar gästade Bathina Philipssons podcast så erkände Runar att han dödat katten.

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, berättade Runar.

Carola och Runar var ett av Sveriges mest omskrivna par. Bildkälla: Jonas Lemberg/TT Bild

Runar Sögaard erkänner varför han dödade katten

Katthistorien har följt Runar genom åren, och i en intervju med Aftonbladet 2020 så berättade Runar mer om bakgrunden till varför han sköt katten.

– Det vi skulle ha gjort var att ta den till veterinären. En katt som går och kissar non-stop inomhus, den mår inte bra. Ofta beror det på att de har någon sjukdom så jag avlivade katten. Misstaget jag gjorde var att jag inte förankrade det hos Carola först. Det var ungdomlig impulsivitet, det hade jag aldrig gjort i dag. Men i pressen har det framstått som att jag är en katthatande galning som skjuter husdjur som smyger runt husknuten, sa Runar då.

Men i en intervju med den kristna högerradikala tidningen Svenska Morgonbladet så ger Runar nu en annan version, något som Instagramkontot Kändisar Kommentarer var först med att uppmärksamma.

I intervjun säger Runar att anledningen till att han dödade katten var att den hade kissat på hans nya kläder.

– Jag var ung och spontan så jag tog ut katten och sköt den, sa Runar till tidningen

För Svenska Morgonbladet berättar Runar att katten kissat på hans kläder – och det fick honom att döda katten. Bildkälla: Svenska Morgonbladet, Instagram/Kändisar Kommenterar

Här kan du läsa mer om Runar Sögaard – om hans kärleksliv, tiden i fängelset och äktenskapet med Carola.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Celine Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.