Runar Sögaard
Runar Sögaard erkänner nu den verkliga anledningen till att sköt ihjäl Carolas katt. Och det är inte den version han tidigare berättat. Katten på bilden är inte den katt som Runar sköt. - Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/TT Bild, Christine Olsson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Här råkar Runar Sögaard erkänna varför han dödade Carolas katt

Att Runar Sögaard sköt ett rådjur från sovrumsfönstret har nog ingen missat. Men nu råkar Runar avslöja den verkliga anledningen till att han även dödade Carolas katt.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det var år 1996 som Carola Häggkvists dåvarande make Runar Sögaard sköt ett rådjur från parets sovrumsfönster i villan i Uppsala. 

Skjutningen skapade rubriker, och hans vapenlicens drogs då in – men efter ett överklagande fick han tillbaka licensen.

Carola och Runar gifte sig 1990. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Carola avslöjade: "Runar dödade min katt"

Rådjuret är inte det enda djur som Runar har skjutit ihjäl. I en intervju med tidningen Metro år 2011 berättade Carola att Runar hade dödat hennes katt.

– Det var värre för mig när han sköt min katt, han gillade inte den så bra. Det var väldigt länge sedan det hände och det får stå för honom, sa Carola till Metro då.

När Runar gästade Bathina Philipssons podcast så erkände Runar att han dödat katten.

– Jag sköt den katten och jag ångrade mig otroligt mycket, berättade Runar.

Carola och Runar var ett av Sveriges mest omskrivna par. Bildkälla: Jonas Lemberg/TT Bild

Runar Sögaard erkänner varför han dödade katten

Katthistorien har följt Runar genom åren, och i en intervju med Aftonbladet 2020 så berättade Runar mer om bakgrunden till varför han sköt katten.

– Det vi skulle ha gjort var att ta den till veterinären. En katt som går och kissar non-stop inomhus, den mår inte bra. Ofta beror det på att de har någon sjukdom så jag avlivade katten. Misstaget jag gjorde var att jag inte förankrade det hos Carola först. Det var ungdomlig impulsivitet, det hade jag aldrig gjort i dag. Men i pressen har det framstått som att jag är en katthatande galning som skjuter husdjur som smyger runt husknuten, sa Runar då.

Men i en intervju med den kristna högerradikala tidningen Svenska Morgonbladet så ger Runar nu en annan version, något som Instagramkontot Kändisar Kommentarer var först med att uppmärksamma.

I intervjun säger Runar att anledningen till att han dödade katten var att den hade kissat på hans nya kläder.

– Jag var ung och spontan så jag tog ut katten och sköt den, sa Runar till tidningen

För Svenska Morgonbladet berättar Runar att katten kissat på hans kläder – och det fick honom att döda katten. Bildkälla: Svenska Morgonbladet, Instagram/Kändisar Kommenterar

Här kan du läsa mer om Runar Sögaard – om hans kärleksliv, tiden i fängelset och äktenskapet med Carola.

/