​Cleo Missaoui
Efter ett uppehåll i sex år släppte ​Cleo Missaoui albumet "​Missaoui". - Foto: Claudio Bresciani/TT och Jessica Gow/TT

Cleo Missaoui om relationen till Fricky: "Var arg och svartsjuk..."

Hiphop-artisten Cleo Missaoui har sedan början på 2000-talet bjudit svenska folket på sin musik. Men hur bra koll har du på Cleos familj, barn och kärleksliv?


Sångaren, rapparen och låtskrivaren Cleo, även kallad "den svenska rappens mamma", har sedan början på 2000-talet sysslat med musik.

Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Cleo ålder - hur gammal är hon?

Cleo är född den 5 september 1987. Detta innebär att Cleo blir 36 år gammal under hösten 2023.

Vad heter Cleo egentligen?

Cleo heter egentligen Nathalie Missaoui. Hon är folkbokförd på namnet Mirjam Nathalie Missoui.

Cleo är Nathalies artistnamn. 

Nathalie "Cleo" Missaouis uppväxt – vart kommer hon ifrån?

Nathalie "Cleo" Missaoui är född i Uppsala men är uppvuxen i både Nya Zeeland och i Umeå

Hennes uppväxt i Umeå har påverkat hennes musik märkbart. Aftonbladet har beskrivit albumet "Missaoui" som en "egen och västerbottnisk popmusik". Med låtnamn som "Torneträsket", "Kraftverket i Grundfors" och "Landet i fjärran", bjuder Cleo in till Umeås skogar.

Nathalie "Cleo" Missaouis pappa - när dog han?

Nathalie "Cleo" Missaoui växte upp i Norrland men hennes pappa kom från andra trakter. Han var nämligen från Tunisien. Dock så gick Cleos pappa bort när hon var tre år gammal.

I en intervju med King Size Magazine berättade Cleo om sökandet efter sin pappas rötter.

– I hela mitt liv har jag sökt efter den sidan i mig. Jag var ett litet barn när min pappa dog, och mitt upptäckande av landet och kulturen har fram tills nu till stor del skett genom mina farbröder, genom deras perspektiv, berättade hon. 

Cleos pappa var musiker innan hans död och har inspirerat artisten under skapandet av albumet "Missaouis". Till exempel handlar låten "Grundfors" om hennes pappa. Under intervjun berättade Cleo om sorgen och saknaden av honom.

– Sorgen och saknaden av honom blir större ju äldre jag blir. Jag förstår mer nu. Det är lätt att man tänker att den som har förlorat en förälder när man är så liten inte är befogad att vara i sorg. Men här är jag, jag har ingen pappa, det kommer vara sorgligt hela livet.

Nathalie "Cleo" Missaouis familj - har hon barn?

Nathalie "Cleo" Missaoui har två barn. När Cleo var 21 år gammal blev hon gravid med sin son Elliot som föddes 2009. Vem pappan är till Elliot är okänt men de bodde tillsammans på en bondgård första tiden i Elliots liv.

I en intervju med Mama berättade Cleo om relationen till pappan efter seperationen. 

– Elliots pappa har alltid varit väldigt närvarande och supportat mig. Man behöver vara ett team och hitta lösningar tillsammans.

År 2019 fick Cleo, tillsammans med Erik "Fricky" Friman, dottern Elda. Under denna graviditet blev Cleo deprimerad, vilket hon pratade om i en intervju med Aftonbladet.

– Jag blev jättesjuk samtidigt som jag var gravid. Det var så konstigt, att känna att allt liv rann ur mig samtidigt som jag skapade ett nytt liv.

Nathalie "Cleo" Missaouis relation med Fricky - vad hände?

Nathalie "Cleo" Missaoui blev tillsammans med Fricky 2014. De båda kommer från Umeå och var en del av hiphopkollektivet Random Bastards. 2018 friade Cleo till Fricky på scenen och ett år senare kom dottern Elda.

Men det blev inget bröllop för hiphop-paret. Under februari 2021 publicerade Cleo ett Instagraminlägg om relationen och att de valt att gå skilda vägar. I podcasten Värvet, som släpptes under hösten 2022, berättade Cleo om parets relation till varandra en tid efter uppbrottet.

– Vi har det bra, jag tycker att vi har kommit till den punkten att man vill varandra det bästa. Det tar ändå ett tag innan man hamnar där. Det är mycket processer man ska gå igenom. Den där sorgen som aldrig någonsin känns som den ska ta slut först, sen kanske man är arg, sen är man missunnsam, avundsjuk och svartsjuk och allt det där. 

Vidare berättade hon att tiden läkte alla sår och att paret har lyckats hitta en fin balans i att vara föräldrar till sitt gemensamma barn.

– När man får tillräckligt mycket distans från varandra liksom så inser man att han är helt otrolig som han är. Vi var inte bra för varandra men det är inte någons fel, och det är jävligt skönt att vara där.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!