Carola Häggkvist blir känslosam
Carola Häggkvist blir känslosam i programmet "Vem tror du att du är". - Foto: Warner Bros Discovery och Johan Nilsson/TT

Carolas känslomässiga upptäckt i programmet: “Tack för säden…”

I programmet "Vem tror du att du är" får svenska kändisar reda på sanningen om sin släkthistoria. I det senaste avsnittet får Carola ett överraskande besked...


Programmet “Vem tror du att du är” på Discovery+ har sedan mars visat upp när svenska kändisar har fått reda på sin släkthistoria. Tittarna har fått följa med på de känslomässiga resorna och fått ta del av när de fått svar på tuffa frågor om sin familj.

Vi har fått följa med kändisarna Carola Häggkvist, Christine Meltzer, Ulla Skoog, Peter Magnusson, Edward Blom och Björn Ferry, på deras resa mot sanningen om deras bakgrund. 

Deltagarna i årets säsong av "Vem tror du att du är". Bildkälla: Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery

Carola Häggkvist vill veta vem hennes farfar är

Under fem avsnitt har vi fått följa med Carola under hennes process att ta reda på vem hennes farfar är. Carolas pappa, Jan Häggkvist, som inte lever idag, växte upp utan att veta vem hans pappa var, vilket påverkade honom mycket genom livet. I programmet ville Carola få svar på vem som är hennes farfar. 

Carola tillsammans med sin familj. Hennes pappa Jan är längst till vänster i bilden. Bildkälla: Don Titelman/TT

I  det senaste avsnittet av programmet skulle Carola få reda på vem hennes farfar var med hjälp av ett DNA-test. Det stod mellan två män som under släktforskningens gång visat sig varit en del av Carolas farmors liv. Einar och Viktor

Carola sitter och är nervös inför beskedet om vem som är hennes farfar. Bildkälla: Discovery+

Både Einar och Viktor nekade till att de skulle vara pappa till Jan efter hans födelse men Carola var säker på att det var Einar, med tanke på att han var pappa till Jans syskon. Men det visar sig att ingen av dem var pappan.

Släktforskaren berättar då för Carola att han har testat hennes DNA med 30 miljoner människor, som har registrerat sitt DNA. Då hittade de hennes farfar, Ebbe Lindeberg

Carola fick se två bilder på hennes farfar Ebbe. Bildkälla: Discovery+

När Carola får se namnet och bilderna på sin farfar tackar hon honom och skrattar till.

– Ebbe tack! Tack för säden, tack för jobbet, skrattar hon.

Efter att Carola har fått reda på att Ebbe är hennes farfar ringer hon upp sin syster Susanne Ekeberg, och berättar nyheten. Det blir ett känslosamt samtal mellan systrarna.

– Det här är så himla stort. Eftersom det handlar om något som pappa brottades med hela sitt liv, säger Susanne gråtandes.

På Instagram berättar Carola om känslostormarna under slutet av avsnittet.

"Kameran gick efter att jag trodde vi var klara. Ringde min syster och då kom tårarna… Så bräckligt allting. Jag lyser frid och försoning över farmors & Ebbes relation."

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!