Robinson 2023
Robinson 2023 får kritik av tittarna - Foto: Skärmbild/TV4

Robinsontävlingen får tittarna att rasa: "Oerhört orättvist"

Robinson 2023 är igång och utmanar deltagarna till sina gränser. Årets säsong testar att dela upp lagen i åldersgrupper, vilket tittarna börjat reagera på...


Årets säsong av Robinson har varit igång ett tag nu och pakterna, intrigerna och tävlingarna underhåller svenska folket under veckorna. Anders Lundin är programledare för denna säsong för att fira att det var 20 år sedan han var det senast. 

Tittarnas känslor kring programmet är dessutom i full gång och vissa av säsongens deltagare har fått stark kritik på sociala medier. Bland annat har lag nords deltagare Fabian och Pernilla varit två av personer som fått tittarna att reagera.

De två deltagarna som har fått mycket kritik från tittarna. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Återigen förlorar lag nord Robinson-tävlingen 

En sak som är ny för säsongen är uppdelningen av lagen. Det är nämligen så att lag syd är ett yngre lag och lag nord är ett äldre. Medelåldern i lag syd var 27 medan medelåldern i lag nord var 50. Vilket märktes under senaste tävlingen.

Lag syd vann återigen Robinsontävlingen. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Den senaste tävlingen skulle nämligen lagen jaga varandra i vattnet, vilket visade sig vara väldigt tufft för det äldre lag nord. 

– Jag tyckte det här var mer lämpat för dem, ungdomen här. Jag känner väl lite grann att "bäst före" kanske hade löpt ut för mig, men det hade det ju inte. Det gick ju rätt hyfsat ändå. Nu råkar de vara starkare och det är bara att säga grattis, sade Fabian efter tävlingen. 

Lag Nord var besvikna efter tävlingen. Detta blir deras tredje öråd av fyra. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Tittarna reagerar starkt på lagens åldersuppdelning

Något som har märkts på sociala medier är att tittarna är kritiska till den nya laguppdelningen. Vanligtvis blandas åldrarna vilket gör att lagen är hyfsat jämna i tävlingarna, men i år är det annorlunda. 

Tittarna reagerar starkt på detta och ett flertal har kommenterat på TV4:s Instagrambild.

Tittarnas kommentarer på Instagram. Bildkälla: Skärmbild/TV4

Vad tycker du, gör uppdelningen att det blir mindre rättvist mellan lagen?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!