Gift vid första ögonkastet-deltagaren Arvid och Agneta Sjödin
Gift vid första ögonkastet-deltagaren avslöjar varför han ställer upp i programmet. - Foto: Skärmbild/SVT och Henrik Montgomery/TT

“Gift vid första ögonkastet"-deltagaren avslöjar sanningen för Agneta Sjödin: “Ett tecken..."

Under tisdagen släppte Agneta Sjödin sitt poddavsnitt med "Gift vid första ögonkastet"-deltagaren Arvid. Han avslöjar varför han sökte in till programmet...


Årets säsong av Gift vid första ögonkastet är igång och det andra avsnittet bjöd på bröllop, skratt och nervositet. Paren har nu träffat varandra för första gången och gift sig med varandra. 

Däremot fick vi ta del av ett par redan förra veckan, nämligen Arvid, 34, och Ida, 35. Arvid kom mot Ida ridandes på en vit häst och Ida blev helt förtrollad. Bröllopet bjöd på skratt, sång, nakenhet och värme.

Ida blev förtrollad av Arvids entré. Bildkälla: Skärmbild/SVT

Under det första avsnittet av "Gift vid första ögonkastet – Kärleksrådet" tar GVFÖ-fantasten Helle Shunnesson upp att Arvids relation med självutveckling påstår dessutom att det är ett återkommande intresse hon ser hos killar just nu och upplever det lite självupptaget. Hon frågar experterna i programmet om deras åsikt.

– Jag håller med om spaningen, man ser ju mer och mer just killar som jobbar för det, att jobba med självutveckling. Jag ser det som en uppfriskande grej att man tar ansvar för sig själv och inte lägger det på sin kvinnliga partner i en hetrosexuellkontext, säger sexologen Kalle Norwald.

Sexologen Fredrik under intervjun. Bildkälla: Skärmbild/SVT

Agneta Sjödin intervjuar Arvid från Gift vid första ögonkastet

Sedan slutet på 2020 har Agneta Sjödin arbetat med podden "Så in i själen". En podd där Agneta möter människor som har varit med om en inre resa. I senaste avsnittet träffade hon sin lyssnare Arvid, även tidigare nämnda Gift vid första ögonkastet-deltagaren, som tidigare skickat in ett brev till henne.

"Hej Agneta!

Jag heter Arvid. En del av mig säger till mig att vänta med att skriva till dig. Rösten säger; vänta tills du har läst Agnetas bok som du fick i present. Vänta tills du kommit längre i din egen resa. Vänta tills huvuddelen av dina inlägg på instagram handlar om sårbarhet, och inte om resultat eller prestation. 

En annan röst viskar; skriv nu. Tiden är rätt. 

Jag väljer att lyssna på den senare rösten, eftersom jag vet att den kommer från en djupare och visare plats inom mig än den första. 

Till att börja med vill jag säga; Din Resa inspirerar mig … Du och jag är olika. Samtidigt känner jag igen mig i din berättelse. Kanske för att våra olikheter sitter i det mer ytliga, så som yrke, ålder och kön? Igenkänningen sitter mer i det själsliga inser jag. Exempelvis upplevelsen av en pilgrimsvandring. Liksom du beskriver, har jag efter min vandring aldrig sett någon väg tillbaka. Det fanns bara ett alternativ; att leva i min sanning … Jag en relativt ung man, som säkert skulle kunna nå ut till andra unga män som också vill ta steget men som inte riktigt vet hur. Jag föreställer mig också hur våra olikheter, om än dom mestadels är ytliga, kan bjuda in till en spännande dynamik. Med värme och respekt. Arvid"

I intervjun delar Arvid med sig om varför han ställde upp i programmet.

– Jag satt tillsammans med min mamma och syster och tittade på programmet ute i stugan med braskaminen igång. Efter programmet gick frågan runt i rummet, "Hade du kunnat söka in till programmet?", berättar Arvid och fortsätter.

– När jag fick frågan kände jag inget direkt motstånd. Jag hade inte tänkt den tanken men jag kände inget motstånd. Sen tre dagar senare skickade Filip, som blev toastmaster på mitt bröllop, smset “Nu har jag och min fru Johanna kollat på första avsnittet av Gift vid första ögonkastet, du vore den bästa deltagaren. Här är anmälningslänken.” Det var som ett tecken, så jag gick in och anmälde mig.

Arvid och Ida under bröllopsfotograferingen. Bildkälla. Skärmbild/SVT

Hur tror ni att det kommer gå för paren?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!