Chloe Schuterman
Chloe Schuterman möts av massiv kritik. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Chloé Schuterman anmäld av följarna: "Det sjukaste jag läst"

UPPDATERAD. Chloé Schuterman har befunnit sig på ett "detoxläger" i Malibu. Där får deltagarna svältkost och tränar flera timmar om dagen. Nu rasar följarna. "Sinnessjukt" och "Är tvungen att anmäla detta" är några reaktioner. Vi vill varna för att den här texten kan vara triggande.


Influencerprofilen Chloé Schuterman, 24, befinner sig i skrivande stund i USA, och närmare bestämt Malibu. Där genomgår Chloé ett slags "detox-program".

Chloé Schuterman på detox-läger i Malibu

På Instagram skriver hon om hur hennes dagar sett ut under detox-veckan.

"En vecka av detox. 4 tränigspass om dagen, vi hajkar 4 timmar om dagen och kör 2 yogaklasser om dagen. Vi äter en helt vegansk meny här i bergen i Malibu", skrev Chloé och la ut en serie bilder från sitt läger.

På Instagram Story la Chloé även ut en bild där hon skrev att de får två snacks om dagen. Bland annat får de bara sex stycken mandlar när de hajkar. 

Chloe Schutermans följare reagerar nu på hennes detoxläger. Bildkälla: Instagram/chloeschuterman

Besvikna följare anmäler Chloé Schuterman: "Sinnessjukt"

Bilden från Chloés snacks sprids nu som en löpeld på sociala medier, och i kommentarsfältet är följarna nu oerhört besvikna. Flera skriver att de nu har anmält hennes konto till Instagram, då de menar att det främjar självskadebeteende och ätstörningar.

På Instagram har Chloé Schuterman 136 000 följare. Bildkälla: Stella Pictures.

"Är tvungen att anmäla detta med anledning av att detta uppmanar till ätstörningar och självskada. Fy sjutton."

"Anmäl kontot med anledning "självskada", för det är tyvärr vad detta konto nu ”influerar” till med svält-diet och orimlig mängd träning i kombination."

"En ung söt tjej svälter sig samtidigt som hon tränar lika mycket och hårt som en atlet och kommentarsfältet av vänner och följare applåderar. SINNESSJUKT! När ska den här världen vakna?!"

"Vad i hela friden är det jag läser. Känner du inte något ansvar för vad du inspirerar till?"

"Anorexia camp"

"Raka motsatsen vad man bör göra men en så stor plattform med så unga följare tänk om vad för content du publicerar och vad det influerar unga tjejer och killar till".

Reaktioner på Chloé Schutermans inlägg. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Chloé Schuterman svarar på kritiken 

Under tisdagseftermiddagen så raderade Chloé Schuterman sitt hårt kritiserade inlägg på Instagram, och hon gick även ut med en ursäkt till sina följare. 

"Det är ett enormt misstag. Jag vill verkligen be om ursäkt för att det tolkats som uppmuntran eller skada", skrev Chloé bland annat.

Chloé Schuterman gick ut med en ursäkt på sin Instagram. Bildkälla: Instagram/chloeschuterman

Hit kan du vända dig om du mår dåligt:

Ideella föreningen Shedo

Ätstörningslinjen 020-20 80 18

Frisk & fri Riksföreningen mot ätstörningar

Jourhavande medmänniska på telefon 08-702 16 80

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!