Rickard Olsson
Skilsmässan tar hårt på Rickard Olsson. - Foto: Noella Johansson/TT Bild. Bilden är ett montage.

Rickard Olsson har tröttnat på det motsatta könet: "Fick mig en bränna"

Rickard Olsson och Gisele Essé gifte sig år 2020. Han skrev över halva huset till Gisele. Två år senare ansökte paret om skilsmässa. Idag bor Rickard i en bod på tomten. I Gott snack berättar nu Rickard Olsson om livet efter Gisele.


Det var år 2019 som programledaren Rickard Olsson, 57, och frisören Gisele Essé, 46, träffades på dejtingappen Tinder. I juni 2020 gifte sig paret på lyxhotellet Bank i Stockholm. Bröllopet livesändes på Facebook.

Rickard Olsson och Gisele under lyckligare dagar. Här på invigningen av Östermalms saluhall 2020. Bildkälla: Stella Pictures.

Gisele flyttade in i Rickards hus i Nacka i Stockholm. Allt verkade perfekt. Två månader efter att de gifte sig så skrev Rickard ett gåvobrev till Gisele där han överlät halva sin bostad i exklusiva Saltsjö-Boo till Gisele.

Men äktenskapet blev dessvärre inte långvarigt för den folkkära programledaren Rickard och Gisele. I oktober 2022 – lite mer än två år efter bröllopet – så ansökte paret om skilsmässa.

Då Gisele har en son under 18 år så blir det automatiskt sex månaders betänketid innan skilsmässan kan gå igenom.

Sedan skilsmässan har Gisele bott i villan med sina två söner, något som Aftonbladet har rapporterat om.

Rickard Olsson med dottern Asta och Gisele på premiären av "No time to die". Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Gisele och Rickard har ingen kontakt, och Rickard själv bor i ett Attefallshus på tomten – 10 meter från där Gisele nu bor i villan.

På tomten har Rickard nu bott i flera månader.

– Jag har bott i huset sedan 1998, men nu bor jag i en bod på tomten, sa Rickard Olsson till Hänt i fjol.

Rickard Olsson om livet efter skilsmässan från Gisele

Nyligen gästade Rickard Olsson radioshowen Gott snack, och under ett samtal med programledaren Fredrik Söderholm och radioprofilen Hanna Hellquist så berättade Rickard mer om sin skilsmässa.

– Jag gav bort ett hus, säger Rickard Olsson i Gott snack.

Rickard berättar att han och Gisele var ihop under två års tid, och att han var kär. Rickard berättar även mer om hur han idag ser på kärlek.

Snopet. Rickard Olsson bor idag i en bod på sin tomt medan ex-frun huserar i det "stora huset". Bildkälla: Erik Simander/TT Bild

– Jag tror man måste sänka sina förväntningar litegrann. Ordet "livskamrat" är ett underskattat ord. Folk tror att man ska springa runt och vara kär hela livet. Det funkar inte så, säger Rickard Olsson i "Gott snack".

Hanna Hellquist frågar då om Rickard träffar någon nu. Men av Rickards svar att döma så kan det nog dröja ett bra tag innan han kastar sig ut i dejtingdjungeln igen.

– Nej. Jag har aldrig varit så ointresserad av det motsatta könet, svarar Rickard Olsson på Hannas fråga om dejtandet.

Fredrik Söderholm frågar då Rickard om han fick sig "en liten bränna"

– Det kan man säga. Det är en pågående process, svarade då Rickard.

Hela avsnittet kan du höra här.

Här kan du läsa mer om Rickard Olsson – hans karriär, kärlekslivet och mycket mer.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

idag 14:53
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.