Farah Abadi fick ett hatbrev
Farah Abadi delar med sig om ett hatbrev hon fick av en lyssnare. - Foto: Nils Petter Nilsson och Stella Pictures

Farah Abadi attackerad av lyssnare: ”Totalt vidrig”

Farah Abadi är en populär programledare på SR och SVT men alla håller inte med om det. Farah delade med sig av ett hatbrev hon fick skickat till sig...


Radio- och tvprofilen Farah Abadi har under de senaste åren varit en framträdande roll i flera SVT-produktioner. Vi har fått höra och se henne vid flera tillfällen i Sveriges Radio:s program “Musikhjälpen” och som radiopratare i flera olika SR program.

Under Melodifestivalen 2023 så var det dessutom Farah som blev en av programledarna för deltävlingarna och finalen tillsammans med Jesper Rönndal. Programledarna fick en del kritik under Melodifestivalen angående att manuset ej ansågs vara tillräckligt.

Farah och Jesper under Melodifestivalen 2023. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT

Farah Abadi om kärleken med polisen

Under 2015 skilde sig Farah från sin tidigare man efter fyra år tillsammans. Snabbt därefter träffade hon polisen Johan, som är hennes make sedan dess och har två barn tillsammans med, Zakarias och Juni

I en intervju med Amelia berättade Farah om hur hon och Johan träffades.

– Vi träffades på krogen i Malmö när jag var nyskild. Först var det trevligt, sedan blev det kärlek. 

Sedan paret fick två barn har relationen påverkats, men inte till det negativa.

– Den har blivit bättre för nu är vi ett team – innan var vi två individer med var sin individuell plan. Nu hjälps vi åt på ett annat sätt. Familjen är prio nummer ett. Vi prioriterar den tillsammans. Vi gör allt för att familjen ska ha det så bra som möjligt.

Farah Abadi lade upp hatbrevet på Instagram

Senaste tio åren har Farah arbetat på Sveriges Radio och just nu är profilen aktuell i radioprogrammet "Karlavagnen". "Karlavagnen" har sänts sedan 1955 där lyssnare bjuds in till att ringa upp och diskutera ett ämne, som varierar varje kväll. 

Farah är en av profilerna som är programledare för "Karlavagnen", däremot så fick just hon ett hatbrev på grund av hennes medverkan i programmet. 

Farah Abadi fick ett hatbrev adresserat till Sveriges Radio. Bildkälla: farah.abadii/Instagram

Brevet är adresserat till Sveriges Radio, men Farahs namn står klart och tydligt. På Instagramstoryn skrev Farah att hon förstod att brevet skulle vara fullt av hat på grund av hur det var adresserat.

"Man vet att det är någon som antingen hatar skånska eller hatar blattar när de adresserar ett brev som en byfåne! Tydligt!"

På nästa story fick följarna se vad brevet innehöll.

Farah fick ett hatbrev på grund av hennes dialekt. Bildkälla: farah.abadii/Instagram

Brevet innehöll hat angående Farahs dialekt och att hon tar för mycket plats.

"Vi alla, uppifrån Skåne kan aldrig lyssna på trevliga Karlavagnen P4 Tisdagar. Bara vi hör dig, ser dig på TV:n, direkt byter vi kanal, för just du är sååå ego. Du kan aldrig lyssna utan din fula, hemska skåne-stora-trut är totalt vidrig! Du förstör för TV:n, radion, som valt den värsta programledaren vi någonsin haft!!!"

På vänstra sidan av brevet står det att de andra programledarna är "fina" men att Farah kan "hålla sig bland sina gäss".

Farah påpekade i storyn att hatet var mot skånskan med en skrattande emoji med en svettpärla.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!