Alicia Vikander i Cannes
Den svenska filmstjärnan Alicia Vikander och maken Michael Fassbender i Cannes. - Foto: Stella Pictures, Vianney Le Caer/Invision/AP/TT Bild.

Alicia Vikander har gjort ett stort skönhetsingrepp: "Det ser bra ut på henne"

Alicia Vikander och maken Michael Fassbender intog röda mattan i Cannes – och Alicia visade då upp sitt "nya" utseende. "Det här gjorde mig så ledsen" och "Jag blev deppig" var några reaktioner på Alicias förändring.


Alicia Vikander visade sitt "nya" utseende på röda mattan i Cannes

I veckan intog den svenska filmstjärnan Alicia Vikander, 34, och hennes make Michael Fassbender, 46, röda mattan i Cannes. 

Alicia är aktuell i filmen "Firebrand" där hon spelar mot Jude Law, och filmen möttes av en åtta minuter lång applåd när den visade i Cannes, skriver filmtidningen Variety.

Michael Fassbender och Alicia Vikander intog röda mattan i Cannes tillsammans. Bildkälla: Vianney Le Caer/Invision/AP/TT Bild
Alicia Vikander och Jude Law på röda mattan i Cannes. Bildkälla: Vianney Le Caer/Invision/AP/TT Bild

Alicia anlände klädd i en vacker klänning från det franska modehuset Louis Vuitton, och log stort för fotograferna. 

När den amerikanska kändistidningen Just Jared la ut bilderna på Vikander och Fassbender så var det en del följare som snabbt reagerade på just Alicias leende. Det ser nämligen helt annorlunda ut, något som tros vara resultatet av så kallade veneers, eller skalfasader.

"Har hon skaffat veneers?" och "Hon ser mycket äldre med sina veneers" var några reaktioner.

Alicia Vikander fyrade av ett stort leende – och flashade då sina nya tänder. Bildkälla: Stella Pictures.

Tandläkaren Sara Hahn om Alicia Vikanders tänder: "Det gör mig ledsen..."

Sara Hahn är tandläkaren som har tagit TikTok med storm. På sitt konto, där hon har över 140 000 följare och miljontals likes, så analyserar Sara kändisarnas leenden. 

Hon visar före och efter-bilder på hur deras tänder har förändrats med hjälp av skalfasader eller andra ingrepp, samtidigt hon även visar exempel på kändisar som faktiskt inte har gjort om sina tänder. 

Sara har tagit en närmare titt på ett hundratal kändisar och deras leenden. Bland annat får vi veta att Ben Affleck har gjort skalfasader, eller veneers som det kallas i USA. Men en som inte har gjort det är artisten Adele.

Sara Hahn, som tagit sin examen på prestigeskolan Harvard School of Dental Medicin, säger att många artister är väldigt försiktiga med att göra skalfasader då det kan förändra hur deras röst låter. Även en del skådespelare är sparsamma med att göra veeners då det kan göra att deras röst låter annorlunda.

Alicia Vikander år 2010. Bildkälla: Stella Pictures.
Alicia Vikander år 2010. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild.

Alicia Vikander år 2015. Bildkälla: Evan Agostini/Invision/AP/TT Bild
Alicia Vikander år 2019. Bildkälla: Jordan Strauss/Invision/AP/TT Bild

Alicia Vikander är en av de stjärnor som Sara Hahn har tagit en närmare titt på, och i ett klipp från i somras på TikTok så får vi höra Saras dom.

– Här har vi nummer 8 och 9, de centrala incisiverna. Nummer åtta täcker nummer nio lite. Hennes nummer 10 är faktiskt lite högre än vad vi brukar kalla för idealet, vad nu det är, vems ideal? Jag har ingen aning, säger hon och pekar ut Alicias tänder.

– Hon har ett fantastiskt leende. Jag älskar formen på hennes tänder. Det är så vackert. Färgen är fantastisk, formen är fantastisk, säger Sara Hahn om den äldre bilden på Vikander.

Hon visar sedan en relativt nytagen bild på Alicia där hon ler stort och visar resultatet av att ha satt in veeners.

– Något som gör mig ledsen när man gör så här istället för att ha tandställning är att man måste ta bort så mycket av sin riktiga tand, säger Sara Hahn.

Alicia Vikander i Cannes 2023. Bildkälla: AP Photo/Daniel Cole/TT Bild

Alicia Vikander före och efter sina veneers. Bildkälla: Stella Pictures, AP Photo/Daniel Cole/TT Bild.

Följarna besvikna efter bilderna på Alicia Vikander: "Blev deppig" 

Hon rekommenderar själv sina patienter att alltid ha tandställning innan de skaffar veeners. Då behöver man alltså inte fila bort så mycket av sin riktiga tand. Sara Hahn tror att Alicia har filat ner mycket av sina riktiga tänder för att kunna sätta på skalfasaderna. Sara Hahn tror att Vikander har skalfasader på fyra tänder fram i överkäken.

– Tänderna är mycket mer fyrkantiga nu. De är alla på rad. Det ser bra ut på henne. De är inte för stora, och inte för vita. De smälter in bra, säger Sara Hahn i klippet.

Men i kommentarsfältet är Sara Hahns följare besvikna över Alicia Vikanders "nya" tänder.

Så här lyder några reaktioner:

"Blev deppig av att hon gjorde veeners. Älskade hennes gamla tänder"

"Det här gjorde mig så ledsen. Jag saknar hennes riktiga leende"

"Hennes naturliga leende var sötare och mer charmigt. Älskade hennes gamla tänder"

Reaktioner på Sara Hahns klipp om Alicia Vikander. Bildkälla: TikTok/Dr Sara
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!