Ina Lundström medverkar i "Sommar i P1" den 6 juli.
Ina Lundström medverkar i "Sommar i P1" den 6 juli. - Foto: Christine Olsson/TT / Robert Eklund/Stella Pictures

Allt om Ina Lundström: Familj, pojkvän och Flashback forever

Poddprofilen och ståuppkomikern Ina Lundström är kanske mest känd för den hyllade podcasten "Flashback Forever". Men hur mycket vet du egentligen om den prisbelönta poddaren? På Nyheter24 får du läsa allt om Inas ålder, partner, jobb och mycket mer.


Ina Märtha Levina Lundström är en svensk medieprofil med många hattar på huvudet. Hon är poddare, radiopratare, journalist och ståuppkomiker. 

Nyheter24 har sammanställt det viktigaste du behöver veta om den göteborgska mediaprofilen.

Ina Lundström och Petrina Solange turnerar ihop

Ina Lundströms ålder – hur gammal är hon?

Poddprataren och ståupparen är född den 11 maj 1983, vilket innebär att hon har hunnit fylla 40 år 2023. Ina delar födelseår med Centerpartiets före detta partiledare Annie Lööf. Det är även samma år som Carola Häggkvist vann Melodifestivalen med den klassiska hiten "Främling".

Ina Lundströms familj – har hon barn?

Som en del i en intervjuserie av Aftonbladet från 2021 berättar Ina om sin "mixade" bakgrund. Där delar hon med sig om hur det var att växa upp som "white passing", då hennes mamma ursprungligen är från Indonesien och hennes pappa är från Borås. I intervjun berättar Ina även att hon har en dotter i tonårsåldern.

Har Ina Lundström pojkvän?

Många är nyfikna på om Ina Lundström har pojkvän. Hon är sambo med Jakob

Ina och kärleken till Bruce Springsteen

Komikern, som är ett stort fan av Bruce Springsteen, har synts i SVT med dokumentären "Ina hjärta Bruce". Där reser hon från sin hemort Majorna i Göteborg till rocklegendarens hemstat New Jersey för att se sin idol spela på Prudential Center. Dokumentären hade premiär på SVT Play den 21 juni 2023.

Ina Lundström följer i Bruce Springsteens fotspår

Ina Lundström i På Spåret 2022

Tillsammans med radio- och tv-profilen Hanna Hellquist, 42, tävlade hon sig till en finalplats i På Spåret 2022. Där förlorade duon mot Jonathan Unge, 44, och hans lagkamrat Cecilia Düringer, 44. Ställningen blev 44–28 poäng.

Poddsuccén Flashback Forever

Tillsammans med Emma Knyckare, 35, och Mia Gruffman Cruse, 38, har Ina Lundström den populära podcasten "Flashback Forever" sedan 2020. I varje avsnitt dyker de tre ner i udda och spännande Flashback-trådar som berör vardagliga, svenska hjärtefrågor – vissa mer skämmiga än andra.

Flashback Forever sände sitt första avsnitt den 23 januari 2020 och i juni samma år passerade den en miljon lyssningar. Redan första året kammade poddtrion hem första pris i Gudpoddens kategorier "Årets podd" och "Årets humorpodd", skriver Göteborgsposten.

Flashback Forever har idag omkring 130 000 lyssnare, enligt sajten Poddindex

Från vänster: Emma Knyckare, Ina Lundström och Mia Gruffman Cruse ("Scroll-Mia"). Foto: Christine Olsson/TT

Den 6 juli 2023 tar Ina Lundström över i P1:s studio som sommarpratare. 

Sommarpratare 2023 – hela listan: Alla värdar i "Sommar i P1"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!