Alexander Pärleros och Clark Olofsson
Alexander Pärleros bjöd in Clark Olofsson som gäst. - Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT, Bertil Ericsson/TT Bild

Kritik mot Alexander Pärleros – tog in Clark Olofsson i Framgångspodden: "Sjukt"

Clark Olofsson gästar Alexander Pärleros podd "Framgångspodden". Något som har fått lyssnarna att reagera.


Sedan juli 2018 har Clark Olofsson, 76, varit en fri man. Men innan dess levde Clark en stor del av sitt liv bakom murarna.

Han har avtjänat straff för bland annat mordförsök, rån, misshandel och narkotikahantering. Några av de mest uppmärksammade brotten Clark har suttit inne för är dels polismordet i Nyköping 1966 där han var medbrottsling till polismördaren Gunnar Norgren. 

Polisens bilder på Clark Olofsson 1965. Bildkälla: TT Bild

Clark hade även en central del i det berömda Norrmalmstorgsdramat – det kan du läsa mer om här.

Som en av Sveriges mest ökända brottslingar är det kanske inte märkligt att intresset för Clark Olofsson är stort. I fjol såg vi Bill Skarsgård porträttera Clark i Netflix-serien Clark.

Clark Olofsson är en av Sveriges mest ökända brottslingar. Bildkälla: TT Bild

Clark Olofsson är gäst i Alexander Pärleros podd Framgångspodden

Nu är Clark Olofsson gäst i entreprenören Alexander Pärleros podd Framgångspodden. 

Podden beskrivs som "Nordens största intervjupodd" där lyssnaren bjuds på intervjuer med "de mest framgångsrika personerna, entreprenörerna, idrottsprofilerna och artisterna". Bland tidigare gäster finns bland andra Armand Duplantis, Alice Stenlöf, Isabella Löwengrip, Fröken Snusk, Viktor Norén och många fler. 

Alexander Pärleros brukar bjuda in artister, skådisar och entreprenörer i sin podd. Bildkälla: Malin Hoelstad/SvD/TT Bild

Men det faktum att Clark nu gästar Framgångspodden har fått flera lyssnare att reagera. När Bloggbevakning under dagen skrev om att Clark gästar Pärleros så lät inte reaktionerna vänta på sig:  

"Jag tänker på dom som drabbats av denna brottsling samt deras anhöriga. Är inte ett dugg förvånad att Pärleros till varje pris ska göra business på ”speciella” tveksamma gäster. Men är det rätt att ta in dom i värmen och på det sättet normalisera dom?"

"Orkar inte höra talas om honom en enda gång till, det är sjukt att han under årtionden fått så mycket uppmärksamhet, reportage, intervjuer, dokumentärer, bok, filmer. Han är helt ointressant. Kriminell, hänsynslös, respektlös".

Även i Pärleros kommentarsfält frågar sig en lyssnare varför Clark är gäst i Framgångspodden.

"Framgångspodden? På vilket sätt är en gammal kåkfarare framgångsrik?", skriver en lyssnare.

Alexander Pärleros har inte kommenterat kritiken.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!