Lancelot Lance Hedman
Lancelot "Lance" Hedman är idag nykter. - Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Stella Pictures.

Därför slutade Lancelot Hedman dricka alkohol: "Inget ett barn ska behöva uppleva"

Artisten Lancelot Hedman är idag nykter. Men vägen dit var inte helt spikrak. – Hade jag inte varit nykter hade jag varit död nu, säger Lancelot till P4 Extra.


Idag befinner sig artisten och skådespelaren Lancelot "Lance" Hedman på en bra plats i livet. Allsång på Skansen sommaren 2023, och snart gör han skådespelardebut i långfilmen om det svenska popbandet Gyllene Tider, där ska Lancelot spela basisten Anders Herrlin.

Lancelots liv har inte alltid varit en sådan framgångssaga. Om vi backar bandet lite så står det klart att Lancelot har haft en uppväxt som varit allt annat än enkel. 

Lancelot Hedman är idag skådespelare och artist. Bildkälla: Stella Pictures.

Lancelot är son till Magnus Hedman och Magdalena Graaf

Som son till fotbollsstjärnan Magnus Hedman och modellen Magdalena Graaf så växte Lancelot upp i rampljuset – och det var inte så glamouröst som det kanske såg ut på ytan.

Magnus Hedman och Magdalena Graaf på Fotbollsgalan år 2000. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild

Magnus Hedman missbrukade narkotika en stor del av Lances uppväxt. År 2014 dog Lance Hedmans bror Isak i en olycka. 

I en intervju med P4 Extras Erik Blix har Lance berättat om hur livet såg ut när han levde med sina alkoholproblem.

– Min pappa knarkade från att jag var 8 år fram till att jag var 17 nonstop. Min brorsa dog. Som betydde allt för mig. Det har hänt mycket stora grejer som ett barn inte ska behöva uppleva.

Ibland var Lances pappa Magnus så hög att han inte kunde ordna mat till barnen. Då levde de på chokladpuffar.

Magnus Hedman köpte amfetamin för flera hundra tusen kronor

Det var mest amfetamin som Magnus Hedman missbrukade. Men även kokain. Och alkohol.

– Amfetamin gav mig ett lugn i själen men också massor med energi. Till slut var jag tvungen att dricka alkohol för att kunna somna på nätterna, har Magnus Hedman berättat i en intervju med tidningen Faktum.

Sedan november 2017 har Magnus Hedman varit drogfri. Det kallar han för sitt livs bästa beslut.

– Jag var tvungen att ta det beslutet. Du kommer till en viss punkt i livet när du är maktlös – livet är värdelöst med droger och det är värdelöst utan. Mitt bästa beslut var nog att be om hjälp. När jag fattade att ensam inte är stark. Det var stort, berättade Magnus i en intervju med Expressen år 2019.

Magdalena Graaf och Magnus Hedman hejar på sonen Lancelot när han tävlade i Melodifestivalen. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Därför slutade Lancelot Hedman att dricka

Lance berättar i intervjun med P4 Extra att han lärde sig att han måste fly på något sätt. Allt för att inte behöva känna. När han började dricka så försvann känslorna. Till slut drack han varje dag.

– Det är klart som sjutton att jag kommer göra det varje dag. För det är det enda som har hjälpt mig. Det har varit min lösning. Till nu, säger Lance till P4.

Idag är Lance Hedman nykter, och han älskar sitt liv och sin tillvaro. Att bli nykter var absolut nödvändigt för Lance.

– Det är såklart att den är en utmaning när man är 22 år gammal och livet kretsar kring fest. Men hade jag inte varit nykter hade jag varit död nu. Det var ett nödvändigt val, och jag är tacksam, för jag har aldrig mått bättre, säger Lance Hedman i P4 Extra.

Lancelot Hedman på scen. Bildkälla: Stella Pictures.

Så firade Lancelot sin födelsedag

Den 21 juli fyllde Lance Hedman 23 år. Det firade han med sin mamma Magdalena Graaf och sin moster Hannah Graaf och hennes son William

Gänget åt middag på den exklusiva italienska restaurangen Italiano, och därefter blev det en sväng på innekrogen Riche och kvällen avslutades på lyxhaket Sturehof. Där firade de med alkoholfritt bubbel.

Magdalena Graaf och Lancelot Hedman. Bildkälla: Stella Pictures.

I sin blogg skriver Magdalena stolt om sonens nykterhet.

"Så stolt över Lance och hans nykterhet, gå ut och hänga med massa fyllskallar och inte ruttna och ta ett återfall", skriver hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!