Håkan Nordman Hemlin
Håkan "Nordman" Hemlin har lämnat det stökiga livet bakom sig. - Foto: Stella Pictures, Claudio Bresciani/TT Bild. Bilden är ett montage.

Därför satt Håkan "Nordman" Hemlin i fängelse

Håkan Hemlin är mest känd som ena halvan av Nordman. Idag lever Håkan ett ordnat liv – men så har det inte alltid varit.


Vad gör Håkan "Nordman" Hemlin idag? 

Håkan "Nordman" Hemlin, 54, har lämnat det stökiga livet bakom sig. Han har varit drogfri i över 10 år, och i januari fjol gifte han sig med sin kärlek Heidi Lund, som nu har tagit efternamnet Hemlin. Paret bor tillsammans i Halmstad.

I en intervju med Aftonbladet berättade Håkan för två år sedan att han även har fått mycket bättre kontakt med sina barn och att de pratar nästan varje dag.

Mats Wester och Håkan Hemlin utgör Nordman. Bildkälla: Stella Pictures

Därför satt Håkan "Nordman" Hemlin i fängelse

Men så har det inte alltid varit. Håkan "Nordman" Hemlins karriär kantades av skandaler. Genom åren har Håkan Hemlin dömts för olovlig körning, rattfylla, skattebrott och flera fall av ringa narkotikabrott.

I maj 2011 satte han sig drogpåverkad i en bil. Han somnade bakom ratten och körde av vägen. I fickan hade han 2,52 gram amfetamin och i hans blod fanns narkotika.

Nordman 1996. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

I en intervju med Aftonbladet berättade Håkan Hemlin att han då hade varit vaken "fjorton dagar i sträck". För drograttfyllan dömdes Hemlin till dagsböter.

Håkan Hemlin har suttit i fängelse ett flertal gånger, brotten har då varit olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri, något som tidningen Faktum har skrivit om.

Håkan Hemlin år 2007. Bildkälla: Stella Pictures

Så var tiden för Nordman i fängelse

I sin bok "Förlist: Mitt liv och Nordman" har Håkan Hemlin skrivit om sin första vända i fängelse. Då satt han på anstalten Viskan i Sundsvall.

Han beskrev en vardag innanför murarna som var väldigt inrutad. Tiden fördrev han genom att spela kort, kolla på tv och vara i gymnastikhallen. Varje dag såg han till att ta en timmes promenad. 

Nordman skrev en bok om sitt liv. "Förlist: Mitt liv som Nordman" släpptes 2014. Bildkälla: Tim Aro/TT Bild

Maten minns han som "rätt bra" men "skolbespisning".

"Men jag var frihetsberövad och det kändes för jävligt. Tiden gick väldigt långsamt. De första två veckorna var värst, innan man kom in i lunken, och den sista. Då kröp tiden fram. På Viskan satt killar för narkotikabrott och misshandel och sådana grejor. Det gick rätt lugnt till därinne, det var inte som fängelserna på film direkt. Man behövde inte vara rädd för att tappa tvålen i duschen”.

Varje kväll klockan 20.00 var det inlåsning. Från 08.00 fram till 16.00 så var det arbetsplikt. Nordman jobbade i verkstaden där han tjänade 8,70 i timmen. 

"Pengar som gick till cigg", skrev Håkan i sin bok.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!