Camela Leierth
Den svenska artisten Camela Leierth är försvunnen. - Foto: Beverly Hills Police Dpt, ABC7. Bilden är ett montage.

Sista spåren av svenska försvunna artisten Camela Leierth: "Tror att något hemskt har hänt"

Den svenska artisten Camela Leierth är försvunnen i USA. Både familj, vänner och grannar är oroliga då hon inte setts till på flera veckor. Nu har polisen öppnat en utredning.


Den svenska artisten Camela Leierth Segura är försvunnen. Hon har inte setts till sedan i slutet av juni 2023, då hennes hyresvärd i Beverly Hills vräkte henne från den lägenhet hon hade hyrt. Detta då Camela ska ha haft svårt att betala hyran, skriver amerikanska ABC7.

Camelas bil, en silverfärgad Ford Fusion årsmodell 2010, med registreringsnummer 6KZJ725, sågs senast mitt i natten i Beverly Hills den 30 juni. Det var också den dagen då någon hörde av henne senast.

Bilen har ännu inte hittats, uppger Kaliforniens statsåklagare Rob Bonta, skriver Los Angeles Magazine. Även Camelas 19-åriga katt Morris är försvunnen.

Camelas vänner och familj: "Vi letar desperat"

Camelas vänner och familj är oerhört oroliga, och på Instagram vädjar de om information som kan leda till att Camela hittas.

"Vi letar desperat efter information om var vår vän och syster Camela Leierth Segura är", skriver hennes vän Liz Montgomery i ett inlägg på Instagram.  

Camela är blond, 177 centimeter lång och väger omkring 56 kilo. Den som har information om Camelas försvinnande uppmanas att mejla findcamela@gmail.com.

Även polisen i Beverly Hills har lagt ut en efterlysning på sin Facebook. 

Camela Leierths vän Cecilia Foss om försvinnandet: "Tror att något hemskt har hänt"

Camelas grannar har inte heller sett till henne på länge. Camelas granne Harrison Silverman berättar för ABC7 att han brukade prata med Camela en gång i veckan, men att han inte hört av henne alls. 

En annan granne, Shiva Bagheri, säger att hon inte har sett Camelas bil på över än en månad.

I nyhetsinslaget på ABC7 så poängterar Camelas grannar att blommorna på balkongen har vissnat, och att hyresvärden har satt upp en "uthyres"-skylt.

Lägenheten där Camela bodde innan hon blev vräkt av sin hyresvärd. Bildkälla: ABC7/Youtube

Camelas vän Cecilia Foss är en norsk modell. På Instagram har även hon lagt ut en efterlysning av Camela.

– Jag vill gärna tro att inget hemskt har hänt. Men tror jag att något hemskt har hänt? Ja, säger Cecilia Foss i ett nyhetsinslag på ABC7.

Cecilia Foss intervjuas av nyhetskanalen ABC7. Bildkälla: ABC7/Youtube

Polisen har öppnat en utredning, och en talesperson för polisen sa till tidningen Law & Crime att poliserna just nu håller på att bekanta sig med fallet.

Camela Leierth skrev låtar till Katy Perry 

Camela är mest känd för att ha varit med och skrivit låten "Walking on air" åt Katy Perry. Innan Camela flyttade till USA så sjöng hon i det svenska bandet Starlet, och år 2011 släppte hon ett soloalbum. 

Camela när hon sjöng i bandet Dead Starlet. Här 1998 då de var  aktuella med sin debutskiva "Passion for unhappiness". Från vänster Andreas Unge, Camela Leierth och Johan Carlberg. Bildkälla: Bertil Ericson/TT Bild

Camela har även medverkat på Kents album "Tillbaka till samtiden". 

På Facebook har flera svenska artister delat efterlysningen av Camela, däribland Kents basist Martin Sköld och sångerskan Denise Lopez.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!