Dogge Doggelito gästade Framgångspodden
Dogge Doggelito gästade Framgångspodden – och hans berättelse skakade lyssnarna. - Foto: Johan Jeppsson/TT Bild, Instagram/alexanderparleros

Lyssnarnas sorg efter Dogge Doggelitos ord: "Hjärtat går i tusen bitar"

Douglas "Dogge Doggelito" León gästade Alexander Pärleros podd Framgångspodden, och det han berättade har fått flera lyssnare att reagera väldigt starkt.


Den 1 augusti 2004 dog Leonida Léon efter att ha varit sjuk i lungcancer. Douglas "Dogge Doggeltio" Leon förlorade sin fru och deras dotter Bianca, som då var 3 år gammal, förlorade sin mamma.

Sorgen har följt Dogge genom hela livet, och än idag blir han givetvis tagen av att prata om tragedin som drabbade hela familjen. 

Dogge Doggelito blev känd för hela Sverige som frontfigur i hiphop-gruppen Latin Kings. Här ser vi trion år 2001. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Dogge Doggelito gästade Framgångspodden och berättade om sin fru Leonidas död

När Dogge Doggelito nyligen gästade Alexander Pärleros podd Framgångspodden så berättade Dogge mer om vad det var som hände.

– Det var helt galet alltså. Hon satt mitt emot mig och sa "jag måste berätta någonting". Hon var precis som du såhär, normal. Man såg ingenting, hon var inte sjuk eller nåt, berättar Dogge.

Dogge Doggelito idag. Bildkälla: Johan Jeppson/TT Bild

Alexander Pärleros frågar hur hon fick reda på sin diagnos.

– Hon gick på en kontroll och då hittade dom det. Hon pratade och så sa hon "jag har metastaser i hela kroppen. Jag har 3 månader kvar att leva". Jag ba "Du skojar? Går det inte att göra nått"?

Men trots att mediciner sattes in så gick det inte att stoppa cancern. Leonida levde sju månader till efter att hon hade fått cancerbeskedet.  

Leonida Léons sista ord till Dogge Doggelito

– Än idag är det det sjukaste jag varit med om. Det var därför jag blev deprimerad. Jag gick under jorden. Vi hade precis fått barn och skulle starta livet. Vi hade gift oss och allting, berättar Dogge i Framgångspodden.

Alexander Pärleros frågar Dogge vad det sista hans fru sa till honom var.

– Slösa inte bort ditt liv. Det är det jag brukar säga till ungdomarna. Jag har tagit hennes ord, säger Dogge.

I kommentarsfältet så möts Dogge nu av ett väldigt stort stöd från lyssnarna som är märkbart tagna av hans berättelse.

"Berörde mig rakt i hjärtat", "Går i tusen bitar" och "Man är nära att brista" var några reaktioner från lyssnarna som blev väldigt berörda av det Dogge delade med sig av.

Reaktioner på Dogge Doggelito i Framgångspodden. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!