Laila Bagge om fuskbygget på Lidingö
Laila Bagges renovering på Lidingö har nu förvandlats till en kamp mot klockan. - Foto: Instagram/lailabagge

Laila Bagge visar sitt skräckhus på Lidingö: "Då fryser allt sönder"

Laila Bagges vackra villa på Lidingö förvandlades till något av en mardröm. Nu visar hon upp förödelsen. – Det är fruktansvärt mycket kvar. Det tar ju lite på psyket det här kan jag säga, säger Laila Bagge.


År 2018 slog Laila Bagge, 50, till. Hon hade hittat drömvillan – ett magnifikt 30-tals hus i den exklusiva förorten Lidingö. 

Enligt bostadssajten Booli.se är det 165 kvadratmeter stora huset, men en tillhörande tomt på 1 088 kvadratmeter, värderat till nästan 13 miljoner kronor.

I fjol berättade Laila Bagge att huset skulle byggas ut med 40 kvadratmeter. Men hantverkarna kom aldrig så långt. Det som skulle bli en dröm blev istället något av en mardröm.

Laila Bagge. Bildkälla: Stella Pictures.

När hantverkarna tog sig en närmare titt på huset så upptäckte de nämligen det ena felet värre än det andra. Bland annat hittade de ett hål rätt ner i grunden och berg som går rätt in i källaren. 

Huset saknade helt dagvattenbrunnar, och dessutom var stora delar av källaren drabbad av svartmögel. Möglet gjorde att en otäck lukt spred sig i hela huset.

– Det luktar skit, berättade Laila då.

Hantverkarna sa då att det var det absolut värsta de hade sett.

Laila Bagge visar hur det har gått med "fuskbygget" på Lidingö

På Instagram uppdaterar Laila Bagge om hur allt går med huset, men nu var det ett tag sedan som hon senast gav sina följare en inblick i det hela. I en serie storys på Instagram så berättade Laila att hon och sambon Korosh bor "i en kappsäck". 

Laila Bagges badrum är fullt av bråte och prylar. I Lailas klipp på Instagram Story syns skurhinkar, gamla madrasser, flyttkartonger och kläder inskuffade i badrummet. 

Ute i trädgården är det överbelamrat med containrar, bråte och skräp som ska köras till tippen.

– Det är ett kaos. Det är en del kvar att göra. Det är fortfarande en byggarbetsplats som ni ser, säger Laila Bagge och filmar en stor jordhög och ett par containers som står uppradade på tomten.

Laila Bagges hus renoveras. Bildkälla: Instagram/lailabagge
Laila Bagges tomt är full av bråte och skräp. Bildkälla: Instagram/lailabagge
Laila Bagge säger att det börjar tära på psyket. Bildkälla: Instagram/lailabagge
Laila Bagges badrum är fullt av skräp. Bildkälla: Instagram/lailabagge

Laila berättar att de just nu kämpar mot klockan. Detta då kylan kommer krypande – något som kan sätta käppar i hjulet för bygget och husets grund.

– Nu när det är kallt och tjälen är på ingång, då kämpar vi mot klockan. Har vi inte hunnit stänga grunden då så kommer allt frysa sönder, förklarar Laila Bagge.

– Det är fruktansvärt mycket kvar. Det tar ju lite på psyket det här kan jag säga, avslutar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!