Lucianoz
Lucianoz berättar nu om de domar han drog på sig. - Foto: Instagram/lucianoz, Stella Pictures.

Lucianoz första ord om sina okända brott: "Jag var ung och dum"

Luciano Axelsson är kanske mest känd som Lucianoz – dansbandsstjärnan från Rinkeby som just nu är aktuell med en egen dokumentärserie i TV4 där tittarna får följa hans väg mot toppen. Men innan han slog igenom så har han dömts flera gånger. Nu väljer Luciano att kommentera domarna.


Dansbandsstjärnan Luciano Axelsson, 30, har tagit Sverige med storm. Under namnet Lucianoz har han gjort succé med låtarna "Det är ju dej jag går och väntar på" och "Inget stoppar oss nu".

Lucianoz i Allsång på Skansen. Bildkälla: Stella Pictures.

Våren inledde han med att bränna av en cover av Pernilla Wahlgrens Picadilly Cirkus under en mellanakt på Melodifesitvalen, och i somras trollband han publiken i Allsång på Skansen. I augusti var han dessutom förband åt Håkan Hellström på Stadion, och Håkan är ett stort Lucianoz-fan.

"Han är min mest streamde i år", skrev Håkan om Lucianoz i ett pressmeddelande.

Lucianoz sjunger dansband på TikTok

På TikTok har Lucianoz mött enorm framgång, och den som som vill följa honom där för att höra honom sjunga dansbandslåtar hittar honom under namnet @lucianozofficial.

Vägen till framgången har inte varit spikrak för Luciano. Han sökte till Idol flera gånger men gång på gång rycktes mattan undan. Den tredje gången var 2021. Då fick Luciano en guldbiljett när han framförde R. Kellys The worlds greatest, men i slutaudition blev det nobben från juryn.

– Det var tungt för mig. Jag sökte inte för att vinna tävlingen. Jag ville nå ut. Jag ville ha fler chanser i mitt liv, säger Luciano till Dagens Nyheter.

Lucianoz om Bianca Ingrosso: "Hon är också..."

Luciano Axelsson sökte till Idol och framförde R. Kellys The worlds greatest. Bildkälla: TV

Luciano "Lucianoz" Axelsson dömd flera gånger

Innan Luciano gick in för musikkarriären så jobbade han på en rekondfirma, och bilar har alltid varit ett stort intresse. Men i många år körde Luciano bil utan att ha körkort. 

Nyheter24 har tagit del av domarna som visar att Luciano har dömts för olovlig körning flera gånger, och varje gång har Luciano erkänt.

Lucianoz har vid flertalet gånger dömts för olovlig körning. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Den 11 augusti 2014, den 23 september 2015 och tre tillfällen mellan den 16 oktober 2016 fram till den 23 november 2017 har Luciano kört utan körkort. Varje gång har Luciano dömts till dagsböter och eftersom fängelse fanns i straffskalan så fick han också betala till brottsofferfonden.

Vid ett av tillfällena menade Luciano att han var tvungen att köra sin gravida syster, men det var inte något som tingsrätten tog hänsyn till.

"Luciano Axelsson har tidigare gjort sig skyldig till olovlig körning, grovt brott, vid flera tillfällen. Han döms nu för ytterligare tre olovliga körningar, grovt brott", stod det att läsa i en av domarna. 

Då beslutade polisen dessutom att beslagta hans bil.

"Tingsrätten finner att ett förverkande behövs för att förebygga fortsatta olovliga körningar", skriver Stockholms tingsrätt i en av domarna mot Luciano.

Lucianoz har idag körkort. Bildkälla: Stella Pictures.

Lucianoz om sina domar: "Jag var ung och dum"

Idag har Luciano körkort och kör ofta och gärna. I intervjun med Dagens Nyheter kommentarer Luciano domarna.

– Jag var ung och dum. Jag var mycket bilintresserad som liten. Ibland blev jag för förtjust i bilen, haha, säger han till Dagens Nyheter.

På frågan om varför han inte tog körkort tidigare svarade han:

– Det var lite svårt att få ihop det. Jag har dyslexi också. Jag har kämpat mycket i skolan, för att förstå lärarna och hinna med, säger han till Dagens Nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!