Michael Björklund talar ut om sin pappas bortgång
Michael Björklund talar ut om sin pappas bortgång - Foto: Michael Björklund/Instagram och TV4

Stjärnkocken Michael Björklund talar ut om pappans självmord

Nu är det premiär för TV4-programmet Kockarnas kamp. Där tio kockar tar upp kampen mot varandra. I kvällens avsnitt bjöds det på starka känslor och många tårar.


I dag den 3:e oktober är det premiär för TV4-programmet Kockarnas Kamp. Men denna gången med ett nytt koncept. I den nya säsongen kommer tio tidigare utslagna kockar återsamlas på Österlen, för en efterlängtad revansch. I år är ribban otroligt hög och programmet inleds med en av de mest fruktade tävlingarna genom tiderna. 

Före detta Robinson-vinnaren deltar i Kockarnas Kamp

Michael Björklund blir ett kärt återseende för TV4-tittarna. För cirka tio år sedan fick vi se honom för första gången tävla i kockarnas kamp. Nu tio år senare har han hunnit medverka i Robinson. Och dessutom kammat hem Robinson-statyetten. Men det är inte den enda tävlingen han har vunnit. 

Michael Björklund är en tävlingsinriktad man ut i fingerspetsarna. Stjärnkocken har bland annat vunnit årets kock två gånger dels i både Finland men även i Sverige. 

Robinsonvinnaren dyker upp i Kockarnas Kamp 

Michael Björklund talar ut om pappans självmord

Kvällens program bjuder minst sagt på starka känslor. Det var med tårfyllda ögon Michael Björklund talar ut om hans pappas bortgång. 

Det var för åtta år sedan när Michael Björklund stod och stekte köttbullar, som han fick samtalet inget barn önskar. Det var hans mamma som ringde i fullständig panik och berättar att pappan begått självmord. Det var en total chock både för mamman och sonen. 

Efter starka känslor berättar Michael Björklund om relationen till sin mamma och pappa. Båda hans föräldrar har varit en viktig del av hans uppväxt och karriär. Pappan var lärare på en restaurangskola och lärde Michael Björklund allt han kunde inom matlagning. 

— Min pappa betyder otroligt mycket för vart jag är idag. Och det är absolut värsta jag har varit med om. Jag vill nu prata om det här för att skapa mycket mycket större kunskap om det här. Hade jag haft den kunskapen jag haft i dag så hade jag kunnat se tecken. Säger han till kockarna runt bordet. 

Händelsen fick stjärnkocken att ändra sin syn på livet. I dag väljer han att prata om psykisk ohälsa högt. Tidigare har matlagningen gått före allt, men i dag prioriterar han alltid sin familj och fru framför allt annat. 

Michael Björklund och hans pappa från uppväxten Bildkälla:TV4

Kockarnas kamp sänds tisdagar kl 20.00 på TV4 Play och TV4. 

TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!