- Foto: Stella photo

Cimberly Wanyonyi vinner idol 2023 – trots motgångsresan

Cimberly Wanyonyis resa genom idol har präglats av fler motgångar, bland annat att hennes mormor gick bort. Men trots detta tar hon hem segern i idol 2023.


Cimberly Wanyonyi, 18, vinner årets upplaga av idol. Men hennes resa har inte varit helt enkelt. Det började med att bilen inte startade hemma i Skellefteå och hon missade audition och fick tjata om att få sjunga för juryn. Vilken hon som tur fick. 

Men det var inte nog med otur. Programledaren Pär Lernström berättar i finalen, att under idol-resan blev Cimberly Wanyonyis mamma sjuk och hamnade på sjukhus, hon tappade rösten och så fick hon besked om att hennes mormor gått bort.

Känslostormen efter vinsten

En glad, chockad och tårfylld Cimberly Wanyonyi pratar med Expressen efter vinsten.

– Jag mår bra, det ser inte ut så men jag mår bra! Jag är så chockad. Jag trodde inte att det här skulle hända, och jag är så tacksam, jättejättetacksam, säger Cimberly Wanyonyi till Expressen. 

Nu väntar ett skivkontrakt och en sommarturné med Diggiloo. Sist men inte minst så vinner hon vinnarlåten "Won't be sorry".

– Jag är så glad att låten är min, jag älskar den! Det är inte en dålig start på karriären liksom. 

Senaste nytt

Richards tolkar Lou Reed på hyllningsalbum

Favoriter med blandade känslor

2 timmar sedan
Blir det en skånsk dragdrottning, norska tvillingar eller norrländsk gospel i finalen i Friends Arena? I kväll avgörs sista deltävlingen i Melodifestivalen.

Så ofta nämner Bianca Ingrosso Caia – utan att märka det som reklam

3 timmar sedan
Influencers är dåliga på att reklammärka sina kommersiella inlägg i sociala medier, visar en ny EU-granskning. Syns samma tendenser på Bianca Ingrossos Youtube, och i utsträckningen hon pratar om Caia Cosmetics utan att märka det som reklam? Vi lät AI undersöka saken – det här kom vi fram till.

Designern och modeikonen Iris Apfel är död

idag 06:18
Den excentriska textilexperten, designern och modeikonen Iris Apfel är död.

Nobelpristippad författare stämplas som "agent"

igår 21:14
Den ryska exilförfattaren Ljudmila Ulitskaja stämplas som "utländsk agent". Som skäl anger Rysslands justitiedepartement att Ulitskaja har motsatt sig kriget i Ukraina och propagerat för hbtq-relationer.

Springsteen släpper nytt samlingsalbum

igår 18:06
Amerikanen som var "född att springa" sammanfattar sin 50 år långa succékarriär genom samlingsalbumet "Best of Bruce Springsteen" som släpps 19 april, skriver Sony Music i ett pressmeddelande.