Tisdag 5 Jul
Stockholm

Aschberg: "Häng ut kräken Gynning"

Robert Aschberg tycker att Carolina Gynning gör helt rätt som hänger ut mobbarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I går skrev Nyheter24 om den heta diskussion som blossat upp kring programledaren, författaren och konstnären Carolina Gynning och hennes blogg.

Gynning har beslutat att stänga ner sin blogg på stureplan.se på grund av de trakasserier som hon utsatts för i kommentatorsfältet.

Dessutom valde Gynning att hänga ut mobbarna i bloggen, vilket har lett till en polisanmälning mot mediadrottningen.

Nu rycker programledaren och journalisten Robert Ascberg ut till Gynnings försvar: "Helt rätt häng ut kräken!", ryter Aschberg i ett debattinlägg i Aftonbladet på lördagen.

Vidare skriver han:

Hela den här historien verkar förstås rätt löjlig.

Men det är den inte alls. Tvärtom. I själva verket beskriver den ett mycket allvarligt förhållande, och när det gäller principerna så hejar jag stenhårt på Carolina Gynning.

Nätet vimlar av pedofiler som jagar småbarn, våldsamma politiska extremister som propagerar död och förintelse och rena galningar som ägnar sig åt att förfölja enskilda människor. Sådana brottslingar ska jagas av polisen och sättas bakom galler, det är inte så mycket mer att säga om det.

Ett kvantitativt större problem är att en oerhörd mängd helt vanliga idioter fullkomligt hejdlöst smutskastar och baktalar andra människor på massor av öppna diskussionsforum och i kommentarer till bloggar och nyhetsartiklar.

De gör det sjaskigt och fegt, i skydd av det de tror är anonymitet.

Nej, det behövs inga nya lagar eller regler för att komma åt dessa cyberrymdens fisiga skvallerkäringar. Det räcker med att hjälpa dem att stå för sina åsikter, genom att ge dem ett ansikte, genom att berätta för alla andra vilka det egentligen är som döljer sig bakom de fjantiga öknamnen.

Så låt oss alla hjälpas åt att göra nätet till ett mycket trevligare ställe.

Nyheter24 fortsätter givetvis att följa utvecklingen kring Gynning framöver.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.