Tisdag 22 Jun
Stockholm

TV4:s Talang-fusk

Det har skett fusk i talang. Något som juryn inte vill veta av.
1 av 3
Talang-juryn, Bert Karlsson, Charlotte Perrelli, Johan Pråmell. Foto: Scanpix
Stephen Hansen i huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar år 2000.
2 av 3
Stephen Hansen i huvudrollen i musikalen Jesus Christ Superstar år 2000. Foto: Scanpix
Stephen Hansen trollband juryn - men han var redan etablerad artist.
3 av 3
Stephen Hansen trollband juryn - men han var redan etablerad artist. Foto: Faksimil/Talang2010

Många av de som ställer upp i TV4:s underhållningsprogram, Talang, har redan framgångsrika karriärer - men det mörkar TV4.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det senaste exemplet är Stephen Hansen som var med i helgens program. Han fick Bert Karlsson att gråta. Men han har redan en framgångsrik karriär som musikalartist.

Bland annat har han spelat huvudrollen i Jesus Christ Superstar i Oslo och Göteborg. Han har även medverkat i Rhapsody in rock. Men ändå verkade det som att han var en helt oupptäckt talang.

– Jag frågade om de tyckte att jag passade in trots allt jag gjort tidigare och de sa ja, säger Hansen till Aftonbladet.

Skiva stoppad av TV4

Andra exempel är förra säsongens finalist, Erik Linder, som hade uppträtt på Wallmans salonger och gjort flera stora framträdanden innan Talang.

– Det blev mycket fokus på mitt jobb, men det gjorde ingenting för mig faktiskt. Musikbranschen är svår och slitig och jag har kämpat på och man får ju ta andra jobb, så är det bara, säger Erik Linder.

Även Carl-Fredrik Larsson, som är sångare, var en hyffsat etablerad artist med ett skivsläpp på gång. Skivan stoppades av TV4.

– De ville väl inte att de skulle synas att jag var i farten på egen hand och sticker upp någon annanstans, utan att jag ska bli upptäckt via Talang, säger Carl-Fredrik.

Trots att det har uppdagats att etablerade artister deltar viftar TV4 bort kritiken om att talangernas bakgrunder ska vara mörkade.

– Det är inte ovanligt att de jobbar med sin talang, det gäller såväl cirkusartister som magiker som sångare. Så länge man inte fått ett genombrott och är känd för den svenska publiken så är man välkommen att ställa upp, säger ”Talangs” exekutiva producent Matilda Snöwall.

Tittar du på Talang?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela