Måndag 10 Maj
Stockholm

Tintin kan vara bög

Den världsberömda reportern visar tydliga tecken på homosexualitet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tintin fyllde 80 år i helgen. Den tecknade skjutjärnsreportern är givetvis värd att hyllas för det. Med sin jakt efter sanningen har han lyckats fånga intresset hos generation efter generation. Men den hetaste frågan är fortfarande obesvarad: Är Tintin bög? Författaren och journalisten Matthew Parris menar att bevisen för att han är det är överväldigande.

"En fjunig, androgyn, pannlocksblonderad yngling i roliga byxor och scarf som flyttar in i ett hus på landet tillsammans med sin bästa manliga vän, en medelålders sjöman? Säger ni att Tintin inte är gay?" skriver Parris i Times Online, och fortsätter med utsvävningar som "fäst vid en fluffig vit leksaksterrier", "ett oskiljaktigt detektivpar som garderobskompisar" och "vars enda väninna är en operadiva".

Parris har onekligen en poäng. Tintins byxor är relativt gayiga och någon tjej träffar han aldrig, åtminstone inte på det kärleksfulla sättet, under sina äventyr.

Studio Hérge i Belgien, som ligger bakom berättelserna om Tintin, förnekar dock att deras hjältefigur skulle vara homosexuell.

– Tintin är inte alls gay, faktum är att han är mycket macho. Han har många vänner som är pojkar men de är inte pojkvänner, säger en talesman för bolaget.

Grundaren själv, Hérge, menar något tvetydigt att frånvaron av kvinnor i hans serie dels beror på att han inte har mage att karikera dem på grund av hans respekt för dem, dels att de inte är lika roliga som män.

Avgör själv. Är Tintin bög eller inte?

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela