Noomi Rapace på en pressfotografering i Soho.
1 av 4
Noomi Rapace på en pressfotografering i Soho. - Foto: All Over Press
Noomi Rapace.
2 av 4
Noomi Rapace. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: AP/SCANPIX
4 av 4
- Foto: AP/SCANPIX

Noomi Rapace kan få en Oscar

Noomi Rapace kan belönas med en Oscar för sin roll som Lisbeth Salander. 


Oscarsäsongen startar inte ordentligt förrän i oktober, men redan nu pratas det om att Noomi Rapace kan bli aktuell för en Oscar i den prestigefyllda kategorin bästa kvinnliga huvudroll, avslöjar Deadline.com.

Noomis karriär har dessutom jämförts med den franska skådespelerskan Marion Cotillard som år 2009 vann en Oscar för sin roll som Edith Piaf i filmen La vie en rose.

– Du kan göra samma resa. Och du pratar bättre engelska än vad hon gör, ska Noomis agenter ha sagt till henne, skriver Deadline.com.

Noomi har redan hunnit bocka av en hel del möten med filmbolag, producenter och regissörer. Greg SilvermanWarner Bros vill se Noomi i Sherlock Holmes 2, och Paramounts Marc Evans vill ha Noomi i Mission Impossible 4.

– De som bokar möten med henne förväntar sig en läderklädd tuffing på en Harley Davidson. Men Noomi är inte alls som Lisbeth Salander. Hon är en osannolikt vacker, sexig och fräsch skådespelerska med ett fantastiskt sinne för humor. Nu öppnas många dörrar för henne, säger en källa till Deadline.com.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!