1 av 4
- Foto: Patrik Lundin / SvD / SCANPIX
2 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
3 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
4 av 4
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Helena Bergström rasar över uteblivna priser

"Änglagård - tredje gången gillt" har gjort succé på biograferna och setts av en halv miljon människor. Ändå har den inte nominerats till en Guldbagge.– Det här är en form av mobbning, menar Colin Nutleys fru, Helena Bergström.


På några veckor har Änglagård - tredje gången gillt setts av en miljon människor. Att jämföras med Snabba cash, som setts av 608 000 människor under hela tiden den funnits på biograferna. Ändå har Änglagård - tredje gången gillt inte nominerats till ett enda pris av Guldbagge-juryn.

– Jag är fly förbannad och jag står upp för det här nu, säger Helena Bergström till Aftonbladet.

Under 20 år har Helena Bergström och maken Colin Nutley gjort filmer ihop. Filmer som nått miljonpublik och Oscarsnominerats. Men Helena Bergström menar att paret aldrig respekterats av media och Svenska Filminstitutet.

Skådespelare som jobbar med Colin vet att de aldrig någonsin kommer att bli nominerade, inga priser, ingenting, säger hon.

– Jag pratar om 20 års film. Colin har varit nominerad för guldbaggen en gång. Det var när filmen hade blivit sedd av 1,2 miljoner och fått priser överallt. Jag är så jävla trött på hur institutet behandlar Colin.

Kritisk mot media

Dessutom menar hon att media på konsekvent basis sett ner på Colin Nutleys filmer.

– Det ärvs i media hur man "ska tycka" om Colin. När jag inte jobbar med Colin är jag helt plötsligt skådespelerska. När vi jobbar tillsammans behandlar man oss med respektlöshet. Jag har sett det under alla år.

Enligt Helena Berström är dock huvudpersonen själv, Colin Nutley, oberörd av behandlingen.

– Han skiter fullständigt i det.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.