Måndag 10 Maj
Stockholm

Helena Bergström rasar över uteblivna priser

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

"Änglagård - tredje gången gillt" har gjort succé på biograferna och setts av en halv miljon människor. Ändå har den inte nominerats till en Guldbagge.– Det här är en form av mobbning, menar Colin Nutleys fru, Helena Bergström.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På några veckor har Änglagård - tredje gången gillt setts av en miljon människor. Att jämföras med Snabba cash, som setts av 608 000 människor under hela tiden den funnits på biograferna. Ändå har Änglagård - tredje gången gillt inte nominerats till ett enda pris av Guldbagge-juryn.

– Jag är fly förbannad och jag står upp för det här nu, säger Helena Bergström till Aftonbladet.

Under 20 år har Helena Bergström och maken Colin Nutley gjort filmer ihop. Filmer som nått miljonpublik och Oscarsnominerats. Men Helena Bergström menar att paret aldrig respekterats av media och Svenska Filminstitutet.

Skådespelare som jobbar med Colin vet att de aldrig någonsin kommer att bli nominerade, inga priser, ingenting, säger hon.

– Jag pratar om 20 års film. Colin har varit nominerad för guldbaggen en gång. Det var när filmen hade blivit sedd av 1,2 miljoner och fått priser överallt. Jag är så jävla trött på hur institutet behandlar Colin.

Kritisk mot media

Dessutom menar hon att media på konsekvent basis sett ner på Colin Nutleys filmer.

– Det ärvs i media hur man "ska tycka" om Colin. När jag inte jobbar med Colin är jag helt plötsligt skådespelerska. När vi jobbar tillsammans behandlar man oss med respektlöshet. Jag har sett det under alla år.

Enligt Helena Berström är dock huvudpersonen själv, Colin Nutley, oberörd av behandlingen.

– Han skiter fullständigt i det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela