Nyheter24 säger upp allt redaktionellt samarbete med Peter Nilsson

Nöjeschef Pascal Engman, förklarar varför Nyheter24 är tvungna att avsluta allt redaktionellt samarbete med Peter Nilsson.


I samband med publiceringen av videon på Melodifestivalen-krönikören Peter Nilsson avslutar Nyheter24 med omedelbar verkan allt redaktionellt samarbete med Peter Nilsson.

Även om Peter Nilsson tar avstånd från videon och kallar den "ett skämt" kan Nyheter24 aldrig samarbeta med personer som på ett eller annat sätt förknippas med en antidemokratisk och nazistisk organisation Nationalsocialistisk front.

När jag fick se videon talade jag med Peter och han förklarade att videon var menad som ett skämt och en provokation, och jag tror honom. Mitt personliga intryck av Peter Nilsson är att han är en kille som aldrig någonsin på allvar skulle förespråka eller propagera för nazism, och därför är det med stor sorg som jag i samråd med chefredaktör Aaron Israelson tar beslutet att med omedelbar verkar säga upp allt samarbete.

Det NSF står för är motsatsen till vad vi som fritt nyhetsmedium står och verkar för och det måste även gälla våra skribenter och de personer vi samarbetar redaktionellt med.

 

Pascal Engman - nöjeschef

/
/
/
/
NSF
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!