Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Den bögigaste film som gjorts"

- 11/04/2011, 11:02 -
1 av 2

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

2 av 2

Christophe Ena/AP/Scanpix

Zack Snyder har gjort en brokig skara filmer - men får hellre kritik för sitt arbete än ingen respons alls.

Regissören Zack Snyder är just nu aktuell med nya filmen Sucker Punch - en film som handlar om några sexiga unga tjejer inspärrade på ett mentalsjukhus.

Snyder har gjort allt från reklamfilmer, musikvideos och riktiga storfilmer, bland annat Dawn of the Dead, 300 och Watchmen.

Men omdömena om 45-åringens filmer varier och just 300 har fått kritik för att vara homofobisk och fascistisk. Kritik som Snyder avfärdar med ett skratt:

– Ser inte folk ironin i 300? Jag tycker snarare att det är den bögigaste film som har gjorts, med alla dessa stiliga karlar, säger han till Aftonbladet.

Sucker Punch, som hade premiär i fredags, har också den fått en del kritik. Något som gör Snyder betydligt mer upprörd:

– Om man har sett mina tidigare filmer borde man förstå att det är en parodi på dem, nästan. Utgångspunkten var att jag ville undersöka min egen inställning till de här filmgenrerna, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Är det feministiskt eller sexistiskt med ett gäng sexiga tjejer i huvudrollerna? Jag vet inte säkert själv vad jag tycker.

Men han får hellre kritik för sitt arbete än ingen respons alls:

– Det vore ju värre om folk var likgiltiga, tillägger han för Aftonbladet.