Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu slutar porrfilmer att spelas in

1 av 3

Frida Hedberg/SCANPIX

2 av 3

AP Photo/File/Scanpix

3 av 3

All Over Press

Nöje | 31/08/2011 18:01

Den som såg fram emot en höst fylld av härliga nyheter på porrhyllan får allt ta och tänka om.

Över hela USA stängs nu majoriteten av porrfilmsinpelningarna ner på löpande band och porrstjärnor driver runt arbetslösa i Los Angeles, där de flesta filmerna produceras.

Anledningen till att branschen är totalt lamslagen är att en, icke namngiven, porrskådespelare har testats positivt för hiv.

År 2010 testades den manliga porrskådisen Derrick Burts också positivt för hiv, då genomgick porrbranschen en liknande kris, skriver Telegraph.

I början av augusti lanserades en databas, där porrstjärnor som testat sig varje månad finns listade och är tillgängliga för jobb.

Men att testa sig en gång i månaden räcker inte som skydd, säger den biträdande chefsjuristen Brian Chase från AIDS Healthcare Foundation. Chase jobbar nu för hårdare lagar och regler.

– Kaliforniens lagar och de federala säkerhetsreglerna kräver användning av kondomer för porrstjärnor om det sker utbyte av kroppsvätskor genom sex, men industrin har i stort sett ignorerat de lagarna, säger Chase.

Många porrbolag säger att om de skulle tvinga sina skådespelare att använda skydd i form av kondom skulle produktionerna i stället att gå under jorden eller ske utomlands, och då skulle kontrollen helt förloras och hälsoriskerna ökas.